Νέο άνοιγμα Τραμπ στον Μασκ – Γιατί έγινε η συνάντηση στη Φλόριντα

Νέο άνοιγμα Τραμπ στον Μασκ – Γιατί έγινε η συνάντηση στη Φλόριντα

Τετ α τετ με τον Έλον Μασκ είχε ο Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών επιδιώκει οικονομική ενίσχυση της προεκλογικής του εκστρατείας.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ, του οποίου η προσωπική περιουσία δέχθηκε πρόσφατα πλήγματα από αποφάσεις εναντίον του σε μια υπόθεση αστικής απάτης στη Νέα Υόρκη και μια ξεχωριστή δίκη για δυσφήμιση, στοχεύει να συγκεντρώσει επιπλέον μεγάλους χορηγούς για την εκστρατεία του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Τραμπ συναντήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου με τον δεύτερο πλέον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη, και μια ομάδα Ρεπουμπλικανών μεγιστάνων. Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φιλοδοξεί να έχει και κατ’ιδίαν συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα του Χ, της Tesla και της SpaceX.

Με την καθαρή περιουσία του να ανέρχεται σε περίπου στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο Μασκ διαθέτει τους πόρους για να αντισταθμίσει σχεδόν μόνος του το τεράστιο οικονομικό πλεονέκτημα που αναμένεται να έχουν ο Μπάιντεν και οι υποστηρικτές του έναντι του Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του 2024.

Παρόλα αυτά, ο Μασκ, ο οποίος στο παρελθόν έχει επικρίνει και επικριθεί από τον Τραμπ, δεν έχει γνωστοποιήσει αν σχεδιάζει να στηρίξει οικονομικά τον πρώην πρόεδρο.

Ωστόσο, σε διάφορες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αφήσει να εννοηθεί, πως είναι αντίθετος σε μια ενδεχόμενη δεύτερη θητεία του Τζο Μπάιντεν, μολονότι θέλει να παρουσιάζεται ως πολιτικά ανεξάρτητος,

Χωρίς απόλυτη νίκη για τον Τραμπ η «Σούπερ Τρίτη»

Σημειώνεται, ότι μετά και τη «Σούπερ Τρίτη», ο Ντόναλντ Τραμπ επικρατεί πλέον στις 12 από τις 15 πολιτείες κατά νεότερες εκτιμήσεις και στατιστικές προβολές αμερικανικών ΜΜΕ.

Ο πρώην πρόεδρος, κατά τους υπολογισμούς τους, κέρδισε σε Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Οκλαχόμα, Τενεσί, Μέιν, Άρκανσο, Αλαμπάμα, Μασαχουσέτη, Μινεσότα και Κολοράντο τη μοναδική αντίπαλό του πλέον στην κούρσα, τη Νίκι Χέιλι, πρώην πρεσβευτή της κυβέρνησής του στον ΟΗΕ.

Αναδεικνύεται επίσης νικητής στο Τέξας, μεγάλη πολιτεία του αμερικανικού Νότου, καθώς και στην Καλιφόρνια. Αυτές είναι οι δυο πολυπληθέστερες αμερικανικές πολιτείες.

Η αντίπαλός του Χέιλι πάντως του στέρησε το sweep, την απόλυτη νίκη (15/15), καθώς εκτιμάται πως επικράτησε στην πολιτεία Βερμόντ, μια αραιοκατοικημένη περιοχή στα σύνορα με τον Καναδά.

Από την πλευρά των Δημοκρατικών, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που διεκδικεί το χρίσμα της παράταξής του πρακτικά χωρίς να έχει αντίπαλο. Έτσι, όλα δείχνουν ότι «κλειδώνει» νέα μάχη μεταξύ των δύο για τον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε επίσης:

«Σούπερ Τρίτη»: Ο υποψήφιος που έκανε την έκπληξη – «Έμαθα ότι νίκησα τον Μπάιντεν από μηνύματα φίλων»

«Σούπερ Τρίτη» για Τραμπ και Μπάιντεν – Κλειδώνει η νέα «μάχη» για τον Λευκό Οίκο

Τζο Μπάιντεν: «Αν χάσει τις εκλογές ο Τραμπ, θα τις αμφισβητήσει»

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για κάθοδο Τραμπ στις προεδρικές εκλογές – Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τις αποφάσεις εναντίον του

Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Προβάδισμα Τραμπ με πέντε μονάδες έναντι του Μπάιντεν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter