«Σούπερ Τρίτη»: Ο υποψήφιος που έκανε την έκπληξη – «Έμαθα ότι νίκησα τον Μπάιντεν από μηνύματα φίλων»

«Σούπερ Τρίτη»: Ο υποψήφιος που έκανε την έκπληξη – «Έμαθα ότι νίκησα τον Μπάιντεν από μηνύματα φίλων»

Ο Τζο Μπάιντεν προελαύνει στην κούρσα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Πάντως, παρά το γεγονός πως η «Σούπερ Τρίτη» αποδείχθηκε υγιεινός περίπατος για τον πρόεδρο, υπήρξε μία περιοχή που… προτίμησε άλλον υποψήφιο.

Ο μέχρι πρότινος άγνωστος υποψήφιος, ο επιχειρηματίας Τζέισον Πάλμερ, έκανε την έκπληξη της βραδιάς στην Αμερικανική Σαμόα, επικρατώντας του Μπάιντεν, σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής εφορευτικής επιτροπής, συγκεντρώνοντας 4 εκλέκτορες έναντι 2 του νυν προέδρου.

Ο Τζέισον Πάλμερ που νίκησε τον Τζο Μπάιντεν στην Αμερικανική Σαμόα / AP Images
Ο Τζέισον Πάλμερ που νίκησε τον Τζο Μπάιντεν στην Αμερικανική Σαμόα / AP Images

«Έμαθα ότι είχα κερδίσει επειδή το κινητό μου πήρε φωτιά από μηνύματα φίλων και στελεχών της καμπάνιας μου», είπε ο Πάλμερ στο Associated Press.

Φυσικά, το εν λόγω αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα στην κούρσα των Δημοκρατικών αλλά «συνέβη κάτι ιδιαίτερο και απροσδόκητο σε αυτή την αδιάφορη Σούπερ Τρίτη», όπως σημείωσε ο καθηγητής πολιτειολογίας, Λάρι Σαμπάτο, σε ανάρτησή του στο X.

Ο 52χρονος Πάλμερ είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι δεν έχει επισκεφθεί την Αμερικανική Σαμόα, περιοχή στην οποία διαμένουν λιγότεροι από 50.000 κάτοικοι. Εξαιτίας του καθεστώτος της, δηλαδή του ότι είναι περιοχή και όχι πολιτεία, οι κάτοικοι στην αμερικανική Σαμόα δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές.

«Η εκστρατεία μου έγινε εξ αποστάσεως, μέσω ομιλιών στο Zoom. Μίλησα στους πολίτες και άκουσα ό,τι τους απασχολούσε», είπε ο νικητής.

Η εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στη Σαμόα θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή. Μετά την Ουάσιγκτον και το Βερμόντ, αυτή ενδέχεται να είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που θα παρουσιαστεί στη Νίκι Χέιλι για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε επίσης: «Σούπερ Τρίτη» για Τραμπ και Μπάιντεν – Κλειδώνει η νέα «μάχη» για τον Λευκό Οίκο

Τζο Μπάιντεν: «Αν χάσει τις εκλογές ο Τραμπ, θα τις αμφισβητήσει»

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για κάθοδο Τραμπ στις προεδρικές εκλογές – Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τις αποφάσεις εναντίον του

Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Προβάδισμα Τραμπ με πέντε μονάδες έναντι του Μπάιντεν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter