Αργεντινή: Τρεις υποψήφιοι για την προεδρία – Προβάδισμα για τον ακροδεξιό Χαβιέρ Μιλέι

Αργεντινή: Τρεις υποψήφιοι για την προεδρία – Προβάδισμα για τον ακροδεξιό Χαβιέρ Μιλέι

Ο 52χρονος ακροδεξιός οικονομολόγος Χαβιέρ Μιλέι, η ρητορική του οποίου θυμίζει αρκετά αυτή του Ζαΐχ Μπολσονάρου, προηγείται στην κούρσα των προκριματικών εκλογών για την προεδρία της Αργεντινής. Η εκλογική διαδικασία της Κυριακής θα αναδείξει τους υποψήφιους που θα διεκδικήσουν το χρίσμα στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, με τον Μιλέι να έχει εξασφαλίσει τις περισσότερες ψήφους σε εθνική κλίμακα (άνω του 32%), με καταμετρημένο το 65% των ψηφοδελτίων.

Διεκδικητές της προεδρίας θα είναι -όπως όλα δείχνουν- η 67χρονη Πατρίσια Μπούλριτς που έλαβε το χρίσμα της κεντροδεξιάς, εξασφαλίζοντας το 27% στις προκριματικές εκλογές, αλλά και ο κεντροαριστερός υπουργός Οικονομικών, Σέρχιο Μάσα που έλαβε 25%.

Σε αυτές τις ανοικτές, ταυτόχρονες και υποχρεωτικές κομματικές ψηφοφορίες καλούνταν 35 εκατομμύρια πολίτες της Αργεντινής για να επιλέξουν τόσο τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 22ης Οκτωβρίου –κάθε παράταξη χρειάζεται να εξασφαλίσει τουλάχιστον το 1,5% των ψήφων σε εθνική κλίμακα για να μπορεί να κατέβει στις εκλογές–, όσο και τους υποψηφίους τους.

Η διαδικασία χαρακτηρίζεται γενική πρόβα των εκλογών, με το προβάδισμα του Μιλέι να θεωρείται για πολλούς ως έκπληξη καθώς οι δημοσκοπήσεις του έδιναν ποσοστό κοντά στο 20%, ωστόσο όπως φαίνεται αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο ενόψει της κάλπης του Οκτωβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter