Αργολίδα: Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους γονείς – Υπό εξαφάνιση οι παιδίατροι στα νοσοκομεία

Αργολίδα: Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους γονείς – Υπό εξαφάνιση οι παιδίατροι στα νοσοκομεία

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των γονιών στην Αργολίδα -κάτι που αρχικά είχε καταγγελθεί- μέσω επιστολής στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την έλλειψη παιδιάτρων σε δύο νοσοκομεία της περιοχής. Συγκεκριμένα, πατέρας δύο παιδιών περιέγραφε την τραγική κατάσταση που έχει προκληθεί από την έλλειψη παιδιάτρων στον νομό Αργολίδας

Διαβάστε σχετικά: Επιστολή – καταγγελία από γονέα στον Μητσοτάκη για δύο νοσοκομεία χωρίς παιδίατρο στην Αργολίδα

Μάλιστα, ο πατέρας κατήγγειλε στο Mega ότι προ ολίγου καιρού ένα παιδάκι με σπασμούς εμφανίστηκε στο νοσοκομείο και αποφασίστηκε η διακομιδή του στην Αθήνα, ελλείψει παιδιάτρου. Ουσιαστικά, «εάν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς συνέβαινε κάτι, ο γιατρός θα έπρεπε να το επαναφέρει», ανέφερε αρχικά.

«Παρενέβη ο εισαγγελέας Ναυπλίου προκειμένου να βρεθεί άμεσα ιδιώτης παιδίατρος για να συνοδεύσει το παιδί», σημείωσε.

ΠΟΕΔΗΝ: «Ένας παιδίατρος καλύπτει το νοσοκομείο Άργους»

Το σοβαρό θέμα της έλλειψης παιδιάτρων σχολίασε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. «Στο νοσοκομείο Αργούς δεν υπάρχει παιδίατρος. Υπηρετούσαν δύο ο ένας συνταξιοδοτήθηκε και ο δεύτερος παραιτήθηκε γιατί προσελήφθη σε άλλο νοσοκομείο Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου υπηρετούσαν δύο παιδίατροι ο ένας συνταξιοδοτήθηκε και υπηρετεί μόνο ένας. Αδύνατον να ενισχύσουν το νοσοκομείο Άργους. Έγιναν πολλές προκηρύξεις από την 6η ΥΠΕ που βγήκαν άγονες. Τώρα υπάρχει προκήρυξη που ολοκληρώνεται τριών θέσεων παιδιάτρων και υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς. Ως εκ τούτω αναμένεται σύντομα λύση. Τώρα το νοσοκομείο του Άργους καλύπτεται μόνο από ένα παιδίατρο με μετακίνηση από κέντρο υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν φτάνει» σχολιάζει ο ίδιος. «Όταν πολλές φορές προκύπτει τοκετός απόγευμα ή νύκτα καλείται ιδιώτης παιδίατρος και το κόστος επιβαρύνεται η έγκυος γυναίκα. Απαράδεκτο .Θα πρέπει το κόστος να καλύπτεται από το νοσοκομείο. Ούτε οι έγκυες γυναίκες να επιβαρύνονται το κόστος και φυσικά ούτε να γίνονται διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο για τον τοκετό εάν δεν επιθυμούν να πληρώσουν τον παιδίατρο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter