Αχαΐα: Νέα στοιχεία για το θάνατο των δύο βρεφών – Τι έδειξε η ιστοπαθολογική εξέταση

Αχαΐα: Νέα στοιχεία για το θάνατο των δύο βρεφών – Τι έδειξε η ιστοπαθολογική εξέταση

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο των δύο βρεφών, 20 ημερών και 2 μηνών της οικογένειας από την Κάτω Αχαΐα, καθώς βγήκαν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων που έγιναν στο πρώτο βρέφος.

Διαβάστε επίσης: Αχαΐα: Γονιδιακός έλεγχος για τα δύο βρέφη που «έσβησαν» – Τα λόγια της μητέρας και τα υπονοούμενα της γιαγιάς (Video)

Σύμφωνα με το Star, η ιστοπαθολογική εξέταση που αφορά στο 19 ημερών βρέφος παραδόθηκε ήδη στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών και στον ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή στις 20 Οκτωβρίου και φαίνεται να «φωτογραφίζει» λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι καθαρές και αναμένεται ο μοριακός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γενετική προδιάθεση. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο παιδάκι «έφυγε» από τη ζωή τον Ιούνιο του 2022. Η μητέρα ήταν μόνη της στο σπίτι και βρήκε το μωράκι χωρίς τις αισθήσεις του. Ειδοποίησε ασθενοφόρο και το παιδί έφτασε στο κέντρο υγείας. Εκεί οι γιατροί προχώρησαν σε ΚΑΡΠΑ χωρίς αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ, περισσότερο φως ρίχνουν όσα είπε η ίδια η νεαρή μητέρα. Η Ειρήνη. Μόλις 23 χρόνων που εμφανίστηκε στον Alpha το απόγευμα της Πέμπτης. Ταυτόχρονα, βαριές «σκιές» άφησε να αιωρούνται η γιαγιά, μιλώντας στο Mega, υποστηρίζοντας πως η Ειρήνη είναι «πολύ περίεργο παιδί» και ότι «μακάρι» ο θάνατος του παιδιού να οφείλεται σε ιατρικό λόγο και συνέχισε αφήνοντας υπονοούμενα για το παιδί της λέγοντας: «Με αυτά που ακούγονται δεν ξέρω, κρατάω μικρό καλάθι».

Δείτε επίσης: Μυστήριο στην Αχαΐα: Εισαγγελική παρέμβαση για τους θανάτους των δύο παιδιών της ίδιας οικογένειας

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και το «Χαμόγελο του Παιδιού», σημειώνοντας πως στο παρελθόν είχαν ενημερωθεί οι Αρχές. Ακόμα, σε δήλωσή του στην «Πελοπόννησο», εξήγησε: «Ένα παιδί το οποίο δεν το πρόσεξε κανένας στο μεγάλωμά του δεν μπορεί να το στοχοποιείς και να το αποτελειώνεις».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι «για την περίοδο 2017-2020, υπήρξαν ανώνυμες αναφορές στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της» και ενημερώθηκαν οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

«Με λένε Πισπιρίγκου»

Η 23 ετών Ειρήνη, μητέρα των παιδιών, περιέγραψε στον Alpha τι συνέβη στο πρώτο από τα δύο παιδιά που γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 2022 και 19 ημέρες αργότερα έφυγε από τη ζωή.

Όπως είπε, άκουσε να βγάζει το βρέφος μέσα στην κούνια: «Φώναξα την σπιτονοικοκυρά μου που ήταν δίπλα και μου είπε ότι το παιδάκι φεύγει και φωνάξαμε ασθενοφόρο».

Όσον αφορά το δεύτερο παιδί, τόνισε: «έκανε ένα σύμπτωμα στο σπίτι, όπου γυρνούσαν τα μάτια της και έκλαιγε. Πήγαμε στο Κέντρο Υγείας και το παιδί συνήλθε. Είπαν δεν ήταν κάτι, έχει σωστούς σφυγμούς, αλλά πρέπει να πάει στο Καραμανδάνειο. Είχε σπασμούς. Μας έστειλαν στο Παίδων Αγία Σοφία. Ήμασταν έναν μήνα μέσα, κάναμε όλες τις εξετάσεις. Εκεί μου είπαν ότι οι σπασμοί ίσως είναι από κάποιο φάρμακο».

Είπε ακόμα: «Ήμουν συνέχεια μαζί της, εκεί μου παίζαμε, ξαφνικά χανόταν. Γυρνούσαν τα μάτια της και έμενε λιπόθυμη. Φώναζα αμέσως τον γιατρό».

Ακόμα, αποκάλυψε πως δέχεται ύβρεις και απειλές καθώς την κατηγορούν πως είναι ίδια περίπτωση με την αντίστοιχη της Πάτρας που προκάλεσε αίσθηση το προηγούμενο διάστημα. «Με λένε Πισπιρίγκου στα social media», τόνισε. «Δεν είμαι Πισπιρίγκου», είπε.

«Τώρα βρίζουν εμένα αντί να κοιτάξουν κάτι άλλο. Ούτε χθες σεβάστηκε κανείς κάτι, που κήδεψα τη μικρή. Με ρωτάγανε “τι έγινε και τι έγινε”. Δεν με πήραν να με ρωτήσουν πώς είμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αποκάλυψε πως υπήρξε ένας ακόμα θάνατος παιδιού στο ευρύτερο περιβάλλον. Εκτός από την αδελφή της που πέθανε ξαφνικά πριν από 14 χρόνια, είδε το μωρό της φίλης της να πεθαίνει μπροστά της.

Δείτε επίσης: Αχαΐα: «Βόμβα» από το Χαμόγελο για τους θανάτους των 2 παιδιών – «Είχαμε ενημερώσει αστυνομία και εισαγγελικές αρχές»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter