Αυγέρη: Η ΝΔ όχι μόνο δεν ακούει την κοινωνία, αλλά της κουνάει και το δάχτυλο…

Αυγέρη: Η ΝΔ όχι μόνο δεν ακούει την κοινωνία, αλλά της κουνάει και το δάχτυλο…

«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που έχει οδηγήσει σε απόγνωση την κοινωνία και έχει βγάλει στο δρόμο τον αγροτικό κόσμο και την εκπαιδευτική κοινότητα» τονίζει σε μήνυμά της η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν ακούει την κοινωνία και τα προβλήματά της, αλλά της κουνάει το δάχτυλο με αυταρχισμό και αλαζονεία. Ενώ την ίδια ώρα, εξυπηρετεί συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα και τους μεσάζοντες που κερδοσκοπούν σε βάρος του αγροτικού κόσμου» αναφέρει και συμπληρώνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ είναι εδώ με δέσμη τεκμηριωμένων και κοστολογημένων προτάσεων για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων, για την αναζωογόνηση της υπαίθρου.

Με ολοκληρωμένο και συνεκτικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στα επικείμενα Περιφερειακά συνέδρια, αρχής γενομένης την ερχόμενη Κυριακή στη Δυτική Μακεδονία.

Με απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα της Αγροτικής Παραγωγής, της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Συνοχής».

Τα μέτρα για τον αγροτικό κόσμο

Τις οκτώ θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, παρουσίασε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media, τονίζοντας ότι τους τελευταίους μήνες έχει επισκεφθεί πολλές αγροτικές περιοχές και έχει αφουγκραστεί τις ανησυχίες των αγροτών.

«Πρέπει να ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ δίπλα τους. Είμαστε μαζί σας» λέει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά οι προτάσεις:

1. Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Πρέπει να καταργηθεί. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.
2. Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7σεντς η κιλοβατώρα.
3. Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.
4. Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.
5. ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.
6. Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.
7. Επανασχεδίαση της ΚΑΠ. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση. Δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.
8. Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.

Διαβάστε επίσης: Αγρότες σε Μητσοτάκη: «Έχετε σχέδιο ή να φύγουμε γκαρσόνια στη Γερμανία;» (Video)

Αταλάντη: Οι αγρότες πέρασαν το μπλόκο της αστυνομίας και βγήκαν στην Εθνική Οδό (Photos – Videos)

Επί ποδός οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη – Κατεβάζουν 300 τρακτέρ στην «Agrotica»

Αγρότες: Νέα μπλόκα και δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι στις επικοινωνιακές εξαγγελίες Μητσοτάκη (Videos)

Αγρότες: Έξω φρενών με τον προκλητικό Αυγενάκη: «Το ‘αρκετά’ κ. υπουργέ να το πείτε στον οδηγό σας» (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter