Αυλαία σήμερα στη Βουλή για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών

Αυλαία σήμερα στη Βουλή για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών

Με την Κυβέρνηση να προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και να βγάλει τον πρωθυπουργό από το κάδρο των ευθυνών, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να στοχοποιεί προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει το βλέμμα του στραμμένο στη Χαριλάου Τρικούπη και την «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη σε διακοπές, ανοίγει σήμερα Δευτέρα στη Βουλή η αυλαία του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Μαξίμου θα επιδιώξει να διευρύνει χρονικά την έρευνα από το 2012 ακόμη και από το 2009, λένε κάποιοι, ενώ θέλει πρώτα τη διεξαγωγή της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός, σε δεύτερο χρόνο τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και όσο το δυνατόν πιο πίσω την εξεταστική ώστε να έχει φύγει το θέμα από την επικαιρότητα. Η δε προσπάθεια ελέγχου της θεσμών και Διαφάνειας μέσω της αντικατάστασης μη ελεγχόμενων βουλευτών (Κεφαλογιάννη, Τζαβάρας, Κουτσούμπας) ναυάγησε εν τη γενέσει της λόγω της αντίδρασης της κας Κεφαλογιάννη. Παράλληλα στην Πειραιώς, σημειώνουν με νόημα, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει δεκτό αίτημα να καταθέσει στην Επιτροπή ο πρωθυπουργός.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι εξοργισμένος από την παρακολούθησή του και την προσπάθεια εκβιασμού του και θεωρεί προσωπικά υπεύθυνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρέπει να μάθουμε, λέει στους συνεργάτες του, ποιος και γιατί με θεώρησε «κατάσκοπο» εις βάρος της χώρας και τι ακριβώς έχει συμβεί με το Predator. Αν και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήσουν τη χρονική διεύρυνση της εξεταστικής (αρκεί να το ζητήσει η πλειοψηφία και να καταθέσει σοβαρά στοιχεία, λένε) η πλευρά του προέδρου επιθυμεί η όποια έρευνα να εστιάσει στην παρακολούθησή του από την ΕΥΠ και στην προσπάθεια «μόλυνσης» του τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό predator. Υπάρχουν όμως, σύμφωνα με τι ρεπορτάζ, μέλη της Κ.Ο. του Κινήματος που ζητούν την έρευνα σε βάθος δεκαετίας. Σε κάθε περίπτωση σήμερα τ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ζητήσει την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με το σκεπτικό ότι η Βουλή οφείλει να συμβάλει ενεργά στη διαλεύκανση της υπόθεσης παρακολούθησης και απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι το μοναδικό όργανο που εποπτεύει την ΕΥΠ κοινοβουλευτικά, την ελέγχει και εγγυάται τη δημοκρατική της λειτουργία. Για αυτό και θα ζητήσει να έρθουν στην Επιτροπή και να καταθέσουν η πρώην και η νυν διοίκηση της ΕΥΠ, η ΑΔΑΕ και οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι την πρωτοβουλία εκ των πραγμάτων την έχει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που ο πρόεδρός του ήταν το θύμα των παρακολουθήσεων αλλά όπως λένε χαρακτηριστικά το σκάνδαλο είναι μεγάλο και αφορά την ίδια τους δημοκρατικούς θεσμούς στη χώρα. Πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες για τις χιλιάδες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ εντός του 2021 που έγιναν με την άδεια της κας Βλάχου, της εισαγγελέως που εποπτεύει την ΕΥΠ και φυσικά θα ζητήσουν την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter