Αυτό είναι το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Καραμανλή – Τα 10 σημεία

Αυτό είναι το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Καραμανλή – Τα 10 σημεία

O Στέφανος Κασσελάκης, προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει «συγκεκριμένο και πανίσχυρο» κατηγορητήριο «εναντίον του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή. «Με ξεκάθαρους λόγους για τους οποίους πρέπει να ασκηθεί δίωξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Ιδού το κατηγορητήριο για τον Καραμανλή – Θα συνεχίσει τη συγκάλυψη ο Μητσοτάκης; (Video)

Στο κατηγορητήριο, σημειώνεται ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής έχει τελέσει τα εγκλήματα της Έκθεσης κατ’ άρθρο 306 παρ. 2 ΠΚ και της Διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς κατ’ άρθρο 291 παρ. 1 δ) και στ), με τις ακόλουθες επικίνδυνες για την  ασφάλεια της συγκοινωνίας πράξεις και παραλείψεις:

1. Ο Κώστας Καραμανλής εξέδωσε στις 30-5-2022 Υπουργική Απόφαση με την οποία αυθαίρετα άλλαξε προϋποθέσεις για τον ορισμό Σταθμάρχη.

2. Ο Κώστας Καραμανλής, αν και γνώριζε ότι το  τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα είχε καταστραφεί από πυρκαγιά τον Ιούλιο 2019, δεν έδωσε εντολή για την αποκατάσταση της ζημίας.

3. Ο Κώστας Καραμανλής αν και γνώριζε ότι ήταν αναγκαία η υπηρεσία δύο σταθμαρχών στους κεντρικούς σταθμούς, αποδέχθηκε την λειτουργία αυτών μόνο με ένα σταθμάρχη.

4. Ο Κώστας Καραμανλής αν και γνώριζε την παύση από το 2020 της λειτουργίας του δευτεροβάθμιου οργάνου ελέγχου και ρύθμισης της κυκλοφορίας στην οδό Καρόλου(Αθήνα), ουδέν έπραξε για την επαναλειτουργία του που ήταν αναγκαία για την ασφάλεια των συγκοινωνιών.5. Ο Κώστας Καραμανλής αν και γνώριζε ότι το σύστημα επικοινωνίας GSM-R  ήταν έτοιμο από τον Ιούλιο 2022 δεν το έθεσε σε λειτουργία.

6. Ο Κώστας Καραμανλής το έτος 2021 παρέτεινε για άλλα τρία χρόνια την  υλοποίηση της σύμβασης 717 αν  και γνώριζε ότι αυτό οδηγούσε στην καθυστέρηση ενεργοποίησης του συστήματος ETCS αυτόματης πέδησης των τρένων.

7. Ο Κώστας Καραμανλής δεν θέσπισε νέους Εθνικούς Κανόνες Ασφαλείας ως όφειλε βάσει των οδηγιών 2016/797 και 2016/798, παραβιάζοντας τα άρθρα 59 και 60 του . 4632/2019.

8. Ο Κώστας Καραμανλής αγνόησε την Εμπιστευτική Επιστολή που του απεστάλη προσωπικά στις  6-9-2021 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθηγητή Φ. Τσαλίδη με την οποία αυτός επεσήμανε τον «ορατό πλέον κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μέγιστης σοβαρότητας».

9. Ο Κώστας Καραμανλής αγνόησε τις συγκεκριμένες υποδείξεις σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας των συγκοινωνιών μέσων σταθερής ασφάλειας που περιέχονταν στις από 7-9-2021, 9-3-2022, και 1-11-2012 Εξώδικες Δηλώσεις – Γνωστοποιήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, των οποίων είχε λάβει προσωπικά ο ίδιος γνώση!

10. Ο Κώστας Καραμανλής αγνόησε τις υποδείξεις του πορίσματος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, του οποίου είχε λάβει γνώση από τις 4-10-2021.

Διαβάστε επίσης:

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άμεσες εκλογές με επιτήρηση – «Υπάρχει θέμα διαφάνειας» λέει η Β. Κεχαγιά

Κασσελάκης: Ιδού το κατηγορητήριο για τον Καραμανλή – Θα συνεχίσει τη συγκάλυψη ο Μητσοτάκης; (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter