Αυτοκτονία 14χρονου: Σήμερα η κηδεία του – Ξεκίνησαν οι καταθέσεις

Αυτοκτονία 14χρονου: Σήμερα η κηδεία του – Ξεκίνησαν οι καταθέσεις
Φωτογραφία αρχείου

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα Τετάρτη φίλοι και συγγενείς, στον 14χρονο μαθητή από τα Σεπόλια που έδωσε τέλος στη ζωή του με τις αρχές να συνεχίζουν παράλληλα τις έρευνες για να εντοπίσουν τα στοιχεία που θα τους δώσουν απάντηση στο τι ώθησε τον ανήλικο να προχωρήσει στην αυτοχειρία.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει ένα κύκλο καταθέσεων. Το κατώφλι της δίωξης πέρασε ο πατέρας του παιδιού, ο 16χρονος αδερφός του, καθώς και ο Διευθυντής του σχολείου όπου φοιτούσε ο 14χρονος. Ωστόσο, «κλειδί» θεωρείται η κατάθεση της μητέρας, με την οποία ζούσε ο 14χρονος.

Συμμαθητές του 14χρονου αναφέρουν ότι ο μαθητής δεχόταν bullying στο σχολείο από ομάδα παιδιών και είχε εκφράσει τη σκέψη να δώσει τέλος στη ζωή του. Παρά το γεγονός όμως πως η διεύθυνση του σχολείου ήταν ενήμερη για ορισμένα περιστατικά, φαίνεται πως έπραξαν με τρόπο ώστε να αποτραπεί η αυτοχειρία.

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν το κινητό και το λάπτοπ του παιδιού προκειμένου να διαπιστώσουν αν η αυτοκτονία σχετίζεται με κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι θανάτου ή αν ο μαθητής δεχόταν απειλητικά και υβριστικά μηνύματα.

Όπως εξηγεί μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ντάλτας, εφόσον είχε φτάσει στα αυτιά του διευθυντή ή υπήρχαν καθηγητές που ήξεραν και δεν το απέτρεψαν, υπάρχουν σοβαρές ευθύνες εκεί.

«Ιδιαίτερη νομική ευθύνη στους καθηγητές και στο σχολείο» καταλογίζεται σε περιπτώσεις που παρέες ανηλίκων προβαίνουν σε αδικήματα όπως ληστείες και άσκηση βίας σε συνομήλικούς τους, τόνισε ο κ. Ντάλτας.

Η κηδεία του 14χρονου θα τελεσθεί στις 11:00 από τον Ιερό Ναό Αγ. Αναργύρων.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter