Basket League: Άντεξε το Περιστέρι στο θρίλερ και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Basket League: Άντεξε το Περιστέρι στο θρίλερ και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Με «σκούπα» (2-0) προκρίθηκε το εξαιρετικό Περιστέρι στα ημιτελικά της Basket League. Το 113-99 επί της ΑΕΚ στα Λιόσια μετά από θρίλερ δύο παρατάσεων (87-87, 96-96) άφησε την «Ένωση» στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Το Περιστέρι προηγήθηκε με 39-53 λίγο πριν το ημίχρονο και κράτησε διψήφια διαφορά μέσχρι τα μέσα της δ’ περιόδου (72-82). Η ΑΕΚ αντεπιτέθηκε με πρωταγωνιστή τον Λεμάρ και ο Δημήτρης Φλιώνης έστειλε το ματς στην παράταση με προσωπική ενέργεια 15’’ πριν το τέλος.

Στο πρόσθετο πεντάλεπτο, το Περιστέρι προηγήθηκε με τον Μάρκους Ντένμον στα 36 δευτερόλεπτα  (95-96) και ο Ακίλ Μίτσελ ισοφάρισε με 1/2 βολές στα 4’’. O έμπειρος Λεωνίδας Κασελάκης ήταν ο μπροστάρης για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη στη δεύτερη παράταση.

Οι Ντένμον 26, Φρανσίσκο 22, Μπίλαν 12, Κασελάκης 14, Χάμερ 16 ξεχώρισαν από το Περιστέρι. Οι Ουίλιαμς 27, Λεμάρ 20, Μίτσελ 16, Γιάνκοβιτς 11 ήταν οι κορυφαίοι για την ΑΕΚ του Ηλία Καντζούρη.

Το Περιστέρι, που στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει με 87-73, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» απέκλεισαν τον Κολοσσό με εύκολο 2-0, μετά το 89-47 της Τετάρτης στη Ρόδο. Ωστόσο, θα πορευτούν στη συνέχεια χωρίς τον Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα και αναμένεται να αποδεσμευτεί.

Ο τρίτος και καθοριστικός αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Προμηθέα (1-1) θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Η νικήτρια θα βρει στον δρόμο της τον αήττητο Ολυμπιακό, ο οποίος ξεφορτώθηκε χωρίς άγχος στα προημιτελικά τον Άρη με σκορ 2-0.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter