BBC για Ρόδο: TUI και Jet2 ακυρώνουν πτήσεις, χιλιάδες βρετανοί τουρίστες «στον αέρα»

BBC για Ρόδο: TUI και Jet2 ακυρώνουν πτήσεις, χιλιάδες βρετανοί τουρίστες «στον αέρα»

Οι πτήσεις προς τη Ρόδο ακυρώθηκαν και οι τουρίστες που περίμεναν να ταξιδέψουν στο νησί για τις διακοπές τους είναι σε αδιέξοδο μετά τις πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν στη Ρόδο και ανάγκασαν χιλιάδες να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα τo βρετανικό δίκτυο BBC.

Διαβάστε επίσης – Ρόδος: «Όπου φύγει – φύγει» – Η μεγάλη εκκένωση από ξένες αεροπορικές εταιρείες (Video)

Η εταιρεία διακοπών Jet2 ακύρωσε πέντε πτήσεις προς τη Ρόδο, ενώ η TUI ακύρωσε όλες τις πτήσεις εκεί μέχρι την Τετάρτη.

Περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τους χώρους όπου διέμεναν από ξηρά και θάλασσα προς ασφαλείς περιοχές.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC, η πυροσβεστική υπηρεσία της Ελλάδας ζήτησε συγγνώμη και προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί.

Η Jet2 ακύρωσε τις πτήσεις της προς τη Ρόδο ωστόσο ανακοίνωσε ότι τα αεροπλάνα θα εξακολουθούσαν να φέρνουν τους τουρίστες πίσω στα σπίτια τους.

Η EasyJet από τη μεριά της ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις εκτελούνταν κανονικά.

Ο αντιδήμαρχος Ρόδου έχει προειδοποιήσει ότι δεν επαρκούν τα απαραίτητα μέσα και τα προβλήματα έχουν «πολλαπλασιαστεί».

«Υπάρχει μόνο νερό και λίγο υποτυπώδες φαγητό – δεν έχουμε στρώματα και κρεβάτια», είπε ο Αθανάσιος Βυρίνης.

Μιλώντας στο Open TV από σημείο συγκέντρωσης, ο αντιδήμαρχος είπε ότι ο κόσμος χρησιμοποιεί χαρτόκουτα για ύπνο και ο κόσμος που φτάνει στη Ρόδο δεν έχει πού να μείνει.

Η κα Γιανγκ – που έφτασε στη Λίνδο της Ρόδου το πρωί του Σαββάτου – είπε ότι δεν μπορούσαν να πάνε στο ξενοδοχείο τους επειδή είχε εκκενωθεί.

Παρά το γεγονός ότι είχε ασφάλιση διακοπών αξίας 2.000 λιρών για χρήση για εναλλακτική διαμονή, η κα Γιανγκ είπε: «Δεν μπορέσαμε να βρούμε απολύτως τίποτα».

«Έτσι μας πήγαν στο άλλο ξενοδοχείο της εταιρείας που κλείσαμε και έχουν στήσει στρώματα στο πάτωμα μιας από τις αίθουσες συνεδριάσεων τους.

«Πραγματικά έχουν προσπαθήσει να κάνουν το καλύτερο, αλλά δεν έχουμε ιδέα πόσο καιρό θα είμαστε σε αυτή την κατάσταση».

Η κα Γιάνγκ η οποία βρίσκεται σε διακοπές ως ομάδα επτά ατόμων, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών και τεσσάρων ενηλίκων, είπε ότι είχαν κάνει κράτηση για διακοπές δύο εβδομάδων, αλλά δεν ήταν σίγουρη αν θα έμεναν τόσο πολύ.

«Ευτυχώς έχουμε τις αποσκευές μας και τα παιδιά χοροπηδάνε πάνω κάτω στα στρώματα», πρόσθεσε.

Ένα ζευγάρι στο μήνα του μέλιτος είπε ότι είχε μεταφερθεί από τον ελληνικό στρατό από μια παραλία, όπου είχαν αποκλειστεί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ταξιδιωτική οδηγία του βρετανικού ΥΠΕΞ

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία συμβουλεύει τους Βρετανούς που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη Ρόδο να επικοινωνήσουν με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τα ξενοδοχεία τους πριν αναχωρήσουν για το ελληνικό νησί.

Σε νεότερη οδηγία που εκδόθηκε σήμερα το βρετανικό ΥΠΕΞ προέτρεψε επίσης τους Βρετανούς τουρίστες να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να καλούν στο 112 εάν υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter