Bloomberg: Ο Μακρόν σχεδιάζει να συνεργαστεί με την Κίνα για να φέρει Ρωσία και Ουκρανία στο τραπέζι των συνομιλιών

Bloomberg: Ο Μακρόν σχεδιάζει να συνεργαστεί με την Κίνα για να φέρει Ρωσία και Ουκρανία στο τραπέζι των συνομιλιών

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έδωσε εντολή στον σύμβουλό του Εμανουέλ Μπόν να συνεργαστεί με τον Γουάνγκ Γι, επικεφαλής του γραφείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος σχετικά με την ανάπτυξη προγράμματος που θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει την Τρίτη το Bloomberg σε δημοσίευμά του επικαλούμενο πηγές.

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg ο Μακρόν σκοπεύει να προσεγγίσει την Κίνα και να προτείνει ένα σχέδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι συνομιλίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ήδη από το καλοκαίρι.

Νωρίτερα η Le Monde ανέφερε ότι η επίσκεψη του Μακρόν στην Κίνα δεν οδήγησε σε αλλαγή της στάσης του Πεκίνου σχετικά με την ουκρανική σύγκρουση και τη Ρωσία. Ο Μακρόν δήλωσε επίσης στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της κρατικής επίσκεψης στην Κίνα ότι αναμένει από το Πεκίνο να μεσολαβήσει στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Πηγή: Bloomberg

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter