Champions League: Μπρούμα και ατυχία στέρησαν το εισιτήριο για τους ομίλους από τον μαχητικό Παναθηναϊκό (Videos)

Champions League: Μπρούμα και ατυχία στέρησαν το εισιτήριο για τους ομίλους από τον μαχητικό Παναθηναϊκό (Videos)

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε μπροστά στο κατάμεστο ΟΑΚΑ για να ανατρέψει την ήττα στην Πορτογαλία, αλλά η Μπράγκα κράτησε το «μηδέν» και με το γκολ του Μπρούμα στο 83ο λεπτό πήρε τη νίκη (0-1) και μαζί το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Δεν βρήκαν δίχτυα οι «πράσινοι» που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν και στα δύο ημίχρονα, με τους Πορτογάλους να εκμεταλλεύονται -όπως και στο πρώτο ματς- την ευχέρεια τους στις αντεπιθέσεις, τιμωρώντας τον Παναθηναϊκό. Στους ομίλους του Europa League θα αγωνιστεί η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που τελείωσε το ματς με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Χουάνκαρ.

Το ματς

Μπροστά σε 65.000 οπαδούς του, ο Παναθηναϊκός θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό του από την αρχή του παιχνιδιού, αναζητώντας τουλάχιστον ένα γκολ. Παρά το γεγονός πως η κατοχή ήταν υπέρ της ομάδας του Γιοβάνοβιτς, η Μπράγκα ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη με το σουτ του Ρουίθ στο 16ο λεπτό. Οι «πράσινοι» στόχευσαν αρκετά τη δεξιά πλευρά, με τους Βαγιαννίδη και Παλάσιος να πραγματοποιούν εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Ο δεύτερος είδε τη φαρμακερή σέντρα του στο 19ο λεπτό να περνά ξυστά δίπλα από τον Ιωαννίδη σε κενό τέρμα.

Μετά το cooling break του πρώτου ημιχρόνου, ακολούθησε η ίδια εικόνα, με τον Παναθηναϊκό να κρατά τη μπάλα ψάχνοντας τον δυναμικό και απόψε Ιωαννίδη και τη Μπράγκα να υπενθυμίζει ότι μπορεί να τιμωρήσει το παραμικρό λάθος. Όπως έγινε στη φάση του 34ου λεπτού, όταν από λάθος εκτίμηση του Ρούμπεν, ο Αμπέλ Ρουίθ βρέθηκε απέναντι από τον Μπρινιόλι, με τον Ιταλό να σταματά τον φορ της Μπράγκα διώχνοντας με τα πόδια.

Ο δυναμισμός που κατέθεσαν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ οι δύο ομάδες οδήγησε σε δεκάδες μονομαχίες. Σε μία εξ αυτών προκλήθηκε ο τραυματισμός του εξαιρετικού όσο έπαιξε, Τιν Γέντβαϊ, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Σένκεφελντ.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή, τη Μπράγκα τα περισσότερα σουτ (ακίνδυνα πλην της ευκαιρίας του Ρουίθ) και μία σπουδαία στιγμή στα πρώτα λεπτά των καθυστερήσεων, όταν ο Ματέους έδιωξε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Βαγιαννίδη από το ύψος της μικρής περιοχής, κρατώντας το μηδέν.

Ο δραστήριος Ιωαννίδης ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα της Μπράγκα, ωστόσο τις δύο φορές που βρέθηκε εντός περιοχής δεν κατάφερε να σουτάρει. Ο Παναθηναϊκός με υπομονή συνέχισε να ψάχνει το πρώτο γκολ που τουλάχιστον θα έσβηνε το προβάδισμα των Πορτογάλων, φτάνοντας κοντά στο 54ο λεπτό, όταν ο Παλάσιος από θέση πλάγια δεξιά είδε τον Ματέους να του λέει «όχι» στο πλασέ του.

Άτυχος στάθηκε και ο Χουάνκαρ από την αριστερή πλευρά, όταν από ωραία εκδήλωση αντεπίθεσης και πάσα του Μαντσίνι, ο Ισπανός μπακ είδε την προσπάθειά του να κοντράρει και να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ματέους (68′). Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε όλα τα διαθέσιμα «χαρτιά» του, με τον Σπόραρ, τον Αϊτόρ, τον Τζούρισιτς και τον Τσέριν.

Η πάντα επικίνδυνη Μπράγκα κράτησε δυνάμεις και τους ποδοσφαιριστές της σε παθητικό ρόλο, αναμένοντας ευκαιρία να χτυπήσει και να τελειώσει την υπόθεση – πρόκριση. Στην πρώτη εξ αυτών στο β’ μέρος, ο Μπρούμα βρέθηκε απέναντι από τον Μπρινιόλι μετά από σέντρα του Όρτα και ουσιαστικά έφερε τους Πορτογάλους στους ομίλους του Champions League (84′, 0-1).

Ακολούθησε ένα μπαράζ ευκαιριών από τον Παναθηναϊκό που έβγαλε αντίδραση μεν, αλλά έχασε σημαντικές στιγμές για να μείνει ζωντανός με τον Τζούρισιτς και τον Σένκεφελντ να αστοχούν, βλέποντας το πλασέ και την κεφαλιά τους να περνούν ελάχιστα άουτ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Χουάνκαρ είδε τη δεύτερη κίτρινη του Ορσάτο, αφήνοντας τους «πράσινους» με δέκα παίκτες στα τελευταία επτά λεπτά των καθυστερήσεων.

Το τελευταίο σφύριγμα του Ορσάτο άφησε πικρή γεύση στον Παναθηναϊκό που πάλεψε στα ίσα τις αναμετρήσεις με τη Μπράγκα, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στην Πορτογαλία.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Γέντβαϊ (43′ λ.τρ. Σένκεφελντ), Μάγκνουσον, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Πέρεθ (78′ Τσέριν), Βιλένα, Μπερνάρ (77′ Τζούρισιτς), Παλάσιος (61′ Αϊτόρ), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (61′ Σπόραρ).

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Γκόμεθ, Νιακατέ (48′ λ.τρ Σαατσί), Φόντε, Μαρίν, Αντρέ Όρτα (64′ Σαλαζάρ), Καρβάλιο, Τζαλό (64′ Πίτσι), Ρικάρντο Όρτα, Μπρούμα, Ρουίθ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter