Corona ή γράμματα;

Corona ή γράμματα;
Φωτογραφία: Pixabay

Την Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και στην κυριολεξία τα κεφάλια μέσα. Πόσο μέσα, όμως; Με απόφαση της κυβέρνησης και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ειδικών τα σχολεία της χώρας θα λειτουργήσουν με τρία τεστ την εβδομάδα και αν υπάρξει κρούσμα στην τάξη κάθε μέρα. Τι κι αν έχουμε φτάσει τα 50.000 κρούσματα, καθημερινά, ο Θάνος Πλεύρης επιμένει πως αυτός δεν είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας. Με θράσος και ένοχη ανικανότητα παρακάμπτουν όσα υποστηρίζει η επιστημονική κοινότητα και αγνοούν, εντελώς, τους πάντες. Η «ευλόγησον» υπουργός Παιδείας επιμένει πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ανησυχούν οι γονείς και πως όλα λειτουργούν με πρόγραμμα και ευθύνη. Δεν ξέρω, ίσως, να σκέφτονται να καταργήσουν την διδακτική ώρα της μουσικής για να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα διασπορά της νόσου. Έτσι, κι αλλιώς, σύμφωνα με τα τελευταία καμώματα τους η μουσική ενισχύει την εξάπλωση του ιού…

Εδώ και δύο χρόνια έχουμε κουραστεί να φωνάζουμε πως τα σχολεία, έτσι, όπως λειτουργούν δεν παρέχουν καμία απολύτως ασφάλεια. Ακατάλληλες αίθουσες με υπέρ αριθμούς μαθητές σε κάθε τμήμα και έλλειψη προσωπικού καθαριότητας. Γιατί, δεν σκέφτηκαν να βάλουν παπάδες να απολυμαίνουν τους χώρους; Ή αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τους μαθητές όταν δεν πλένουν σωστά τα χέρια τους; Δεν χρειάζεται να περιμένουν να γίνουν φοιτητές τα παιδιά… μπορούν να τα δείρουν κι από τώρα.

Η κυβέρνηση είχε το χρονικό περιθώριο να μεριμνήσει για την ομαλή και προπαντός ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, αλλά κώφευε, γιατί πολύ απλά στην Νέα Δημοκρατία το δωρεάν παιδεία για όλους είναι κάτι σαν το δωρεάν υγεία για όλους, δηλαδή, έννοιες ασυμβίβαστες και ασύμφορες. Κανένα μέτρο, καμία πρόθεση. Ούτε προσλήψεις εκπαιδευτικών, ούτε αποσυμφόρηση των τμημάτων, ούτε ουσιαστικός προγραμματισμός. Όσο για τα ψυχοκινητικά προβλήματα που επικαλέστηκε η Κεραμέως είναι ντροπή και μόνο που τολμά να βάζει στο τραπέζι των επικοινωνιακών εντυπωσιασμών την ψυχική υγεία των μαθητών. Αν τόσο πολύ την απασχολεί ας παραιτηθεί μπας και δουν τα παιδιά μια άσπρη μέρα.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν σπάσει όλα τα κοντέρ και έχουν καταγραφεί 313.440 κρούσματα, εκ των οποίων τα 31.512 είναι σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών! Σύμφωνα πάντα με στοιχεία του ΕΟΔΥ. Παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση επιμένει να ανοίξουν τα σχολεία, με το ΕΣΥ να ψυχορραγεί, σαν τους ασθενείς που ελπίζουν για μία ΜΕΘ.

Αυτό που θα ακολουθήσει από την επόμενη εβδομάδα είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου και, όπως, όλα τα εγκλήματα έχει και ένοχο και να είναι σίγουρη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πως θα υπάρξει και τιμωρία!!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter