Cosco: Nέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων και συγκέντρωση στο υπ. Ναυτιλίας μετά το εργατικό ατύχημα – Σιωπή από τα ΜΜΕ

Cosco: Nέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων και συγκέντρωση στο υπ. Ναυτιλίας μετά το εργατικό ατύχημα – Σιωπή από τα ΜΜΕ

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι της COSCO ζητώντας μεταξύ άλλων αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας μετά και το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν ένας 40χρονος εργαζόμενος χτυπήθηκε από γερανογέφυρα στην προβλήτα 2 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά.

Διαβάστε επίσης: Εκθέτει την κυβέρνηση και το ΑΠΕ η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για το δυστύχημα στην Cosco

Οι εργαζόμενοι έφτασαν στο υπουργείο με μοτοπορεία που ξεκίνησε από το ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο, όπου νωρίτερα συγκεντρώθηκαν, στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν και θα απαιτήσουν από το υπουργείο να διαλευκανθούν τα αίτια της τραγωδίας. Παράλληλα, θα επιδώσουν έγγραφο όπου θα αναφέρονται τα ονόματα της Επιτροπής Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με τα μέσα ενημέρωσης να είναι απόντα μετά και την προσπάθεια του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ενός μέσου που αποτελεί κρατικό φορέα και βρίσκεται κάτω από την ευθύνη της κυβέρνησης, να υποβαθμίσει την είδηση λέγοντας πως δεν πρόκειται για εργατικό ατύχημα.

Οι απεργοί ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διαλευκανθούν τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος στο λιμάνι, με θύμα τον 46χρονο λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή και διεκδικούν:

— Οι ομάδες σε κάθε πόστο να αποτελούνται από 6 εργαζόμενους και όχι από 4.

— Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες που εξουθενώνουν τους εργάτες.

— Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης.

— Να συσταθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους

— Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ήρθαμε στο υπουργείο Ναυτιλίας για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, δήλωσε ο Δημήτρης Λινάρδος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter