Δασολόγος για το δάσος της Δαδιάς: «Χρειάζονται 30-40 χρόνια για να μπορέσει να είναι όπως πριν» (Video)

Δασολόγος για το δάσος της Δαδιάς: «Χρειάζονται 30-40 χρόνια για να μπορέσει να είναι όπως πριν» (Video)

«Από τη δεκαετία του ’80 περίπου και στη συνέχεια, η διαχείριση των δασών έχει περιπέσει στο ελάχιστο δυνατό. Γίνονται μόνο διαχειριστικές επεμβάσεις σε περιοχές όπου το δάσος μπορεί να αποτιμηθεί γρήγορα σε χρήματα, εφόσον υλοτομείται. Οι άλλες δραστηριότητες που ασκούνται στα δάση έχουν περιπέσει στο ναδίρ, αυτό οφείλεται στην αποδυνάμωση της δασικής υπηρεσίας, στην υποστελέχωσή της και στη βίαια μεταφορά από την αποκεντρωμένη διοίκηση», ανέφερε στο Open TV ο δασολόγος Γ. Καρέτσος.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι οι καταστροφές στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο είναι ανυπολόγιστες και πως θα χρειαστούν 30-40 χρόνια ώστε το δάσος Natura να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.

«Το δάσος της Δαδιάς, είναι καταφύγιο πολλών αρπακτικών και σπάνιων ειδών φυτών και ζώων. Γι’ αυτό και έχει κηρυχθεί ως προστατευθέα στον κατάλογο Natura. Μετά από 30-40 χρόνια το δάσος θα επανέλθει στην πρότερη μορφή», σημείωσε.

«Προφανώς θα έπρεπε να γίνουν περισσότερα για την προστασία των δασών, τα οποία έχουν καταγραφεί σε πόρισμα επιτροπής Γκολντάμερ, αλλά οι πολιτικοί μας δεν το έχουν μελετήσει με σοβαρότητα», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Καρέτσος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter