Δεύτε λάβετε φως

Δεύτε λάβετε φως

Η Ελλάδα είναι δεύτερη χώρα στον κόσμο σε θανάτους από την πανδημία και πρώτη πιο ακριβή σε ενέργεια στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι αυτές οι στατιστικές δεν συνδέονται με την πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη; Γιατί αν δεν συνδέονται, πρέπει να βρεθεί μια άλλη εξήγηση για τις πρωτιές. Τι συμβαίνει εδώ που δεν συμβαίνει αλλού; Εχουμε στο τιμόνι της χώρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μπορεί να εξαγγείλει την αύξηση του κατώτατου μισθού (1,66 ευρώ τη μέρα) πέντε φορές, να μας σώσει από την πανδημία άλλες τόσες, να κάνει τα μπάνια του χωρίς αναστολές τώρα που έφτιαξε ο καιρός, αλλά δεν μπορεί να ρίξει τις τιμές στο ρεύμα όπως κάνουν οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του. Ακόμη και η ευχή «Καλό Πάσχα» φοβίζει. Δεν βγαίνει, βρε αδερφέ, από το στόμα. Ακόμη κι αν θέλεις να ξεχάσεις όλα τα μαύρα, είναι εκεί το αρνί στη σούβλα που σου θυμίζει πόσα πλήρωσες. Αλλά καλό είναι να επιμείνουμε. Καλό Πάσχα λοιπόν. Και καλού κακού, όταν ακουστεί το «Δεύτε λάβετε φως» φροντίστε να είστε μακριά από τον Μητσοτάκη.

Τικ-τακ

Ή θα χιονίσει ή θα βρέξει ή θα έχει ήλιο. Φανταστείτε μετεωρολόγο ο οποίος εμφανίζει τέτοια σαφήνεια στις προβλέψεις. Θα του κρέμαγαν κουδούνια. Αντιθέτως, τον Νίκο Ανδρουλάκη με την αντίστοιχη σαφήνεια στον πολιτικό του λόγο πρέπει να τον ψηφίσουμε.

Σαν Ναπολέων τσέπης, ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος αυτήν τη στιγμή στο κόμμα του μετά βίας ελέγχει τον οδηγό του, έχει άποψη ποιος κάνει για πρωθυπουργός. Και φυσικά αυτός είναι ο ίδιος.

Αυτά ακούει ο Λοβέρδος και παίρνει τηλέφωνο τον Αδωνη και κουβεντιάζουν πότε θα του σκάσουν το κόμμα.

Οσα ακούει ως διαβεβαιώσεις από τους επιχειρηματίες ο Ανδρουλάκης τα άκουγε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά κατέληξε από κομψευόμενος του συστήματος δημοσιογράφος στα αζήτητα.

Ο Σταύρος τουλάχιστον είχε επάγγελμα. Ο Νίκος πάλι νομίζει ότι το επάγγελμά του είναι «Σταύρος Θεοδωράκης». στο σύστημα Ανδρουλάκη διαπραγματεύεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Παρά τω Ανδρουλάκη θέλει τον Ανδρέα Παπαδόπουλο. Για όσους δεν ξέρετε ποιος είναι ο Αντρέας, είναι πρώην σώγαμπρος της Οικογένειας Μητσοτάκη.

Ο Ανδρέας είναι και φίλος του Πάνου Σκουρλέτη. Τώρα αν δεν ξέρετε ποιος είναι ο Σκουρλέτης, τι να σας κάνω; Είναι αυτός που απείλησε ότι θα κάνει μήνυση στον Γιώργο Λακόπουλο επειδή τον είχε αποκαλέσει ανίκανο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Θριαμβολογεί ο Μητσοτάκης για την αύξηση του ανώτατου μισθού κατά 50 ευρώ. «Μπορεί να ζήσει αυτός ακόμη και με 1.000 ευρώ;» έλεγε προχθές ένας φίλος. Αστοχο το ερώτημα. Ο Κυριάκος δεν κρατάει ποτέ λεφτά πάνω του.

Οι πινακίδες του Ζάεφ

Τον μάτιασαν τον Ζόραν Ζάεφ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε, δήλωσε την αγάπη του στον Αλέξη Τσίπρα και στη συμφωνία των Πρεσπών, χειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους, γέλασε, αλλά του βγήκε ξινό. Γιατί μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο για να φύγει διαπίστωσε ότι του είχαν πάρει τις πινακίδες. Δεν ήξερε τι να κάνει ο άνθρωπος, ντρεπόταν να ζητήσει βοήθεια, αλλά έπρεπε κιόλας να φύγει. Ετσι απευθύνθηκε στους Ελληνες φίλους, οι οποίοι κίνησαν τα νήματα για να του επιστραφούν οι πινακίδες. Τώρα αν ζήτησε διαμεσολάβηση από τον Τσίπρα ή αν τον εξυπηρέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της κοινής αγάπης για τη συμφωνία των Πρεσπών, θα σας γελάσω. Οι πινακίδες πάντως έγραφαν Βόρεια Μακεδονία, είναι σίγουρο.

quiz

Ποιον εκδότη θα «πληρώσει» ακριβά εταιρεία «κόκκινων» δανείων που έκανε το λάθος να τον «εξυπηρετήσει» δίνοντάς του ακίνητο κατασχεμένο στη Συγγρού μπιρ παρά;

Οι δημοσκοπήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ

Γελάει το χειλάκι τους στην Κουμουνδούρου με τις δημοσκοπήσεις. Θεωρούν ότι επιβεβαιώνουν το κλίμα που υπάρχει σε σχέση με την ανεπίστρεπτη κατάρρευση του συστήματος Μητσοτάκη. Λογικές οι αντιδράσεις, καλές και οι συζητήσεις. Καλά θα κάνουν όμως να αποδεσμευτούν από τη λογική «κάνω πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις» για πολλούς και διάφορους λόγους. Καταρχήν, όπως έχουν δείξει οι εκλογικές μάχες και στην Ελλάδα αλλά και οι πρόσφατες στο εξωτερικό, οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελούν πλέον ασφαλές εργαλείο σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης, ενώ πάντα υπάρχουν οι υποψίες (έρευνα δεν έγινε ποτέ) ότι περισσότερο διαμορφώνουν την κοινή γνώμη παρά την αποτυπώνουν. Το εργαλείο είναι χαλασμένο, είτε υπάρχει δόλος είτε δεν υπάρχει. Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως πρέπει να προσέχουν ειδικά γιατί είναι πιο πιθανό το σενάριο κάποιοι να «παίζουν» με την πρόθεση ψήφου. Αν ισχύει λοιπόν, τότε οι εταιρείες δείχνουν πεσμένο τον Μητσοτάκη ακριβώς επειδή δεν μπορούν να τον εμφανίσουν ότι πάει καβάλα στο άλογο, αλλά μετά την ανακοίνωση «μέτρων» θα αρχίσουν και πάλι να του δίνουν ποσοστά ως απόδειξη ότι «τα κατάφερε». Και ναι μεν αν συμβεί, ο Μητσοτάκης θα το ελέγχει, στην Κουμουνδούρου όμως που μερικές φορές μπερδεύουν την πολιτική με την ψυχολογία δεν θα τους φτάνει ο αρχηγός. Θα ψάχνουν ψυχίατρο.

Εργαλείο ο Κυριάκος

Ενα από τα εγκλήματα που αποδίδουν στον Μητσοτάκη οι αναλυτές της εξωτερικής πολιτικής δεν είναι η ενδοτικότητα, όπως μπορεί να φανταστεί κάποιος. Είναι η εργαλειοποίησή του από τις ΗΠΑ. Φαίνεται ότι από πολύ νωρίς οι Αμερικανοί διέκριναν την αδυναμία και την απροθυμία του Ελληνα πρωθυπουργού να χειριστεί την τουρκική επιθετικότητα. Τον διαβεβαίωσαν λοιπόν ότι όλα θα πάνε καλά, αρκεί να εξαφανίσει από τις αναφορές του κάθε στοιχείο που περιέγραφε τον Ερντογάν ως πρόβλημα. Ο Μητσοτάκης το έκανε από την πρώτη συνάντησή του με τον Ερντογάν, φτάνοντας στο σημείο να μη θέσει θέμα τουρκικής επιθετικότητας και παραβιάσεων. Συνέχισε μετά με δηλώσεις για συνεκμετάλλευση και καλή πίστη. Η πιο αντιπροσωπευτική όμως συμπεριφορά ήταν στο θέμα του ουκρανικού. Ο Μητσοτάκης δεν έκανε καμιά αναφορά στην Κύπρο ως Ουκρανία της Μεσογείου και ως χώρα υπό κατοχή. Δεν επικαιροποίησε το κυπριακό, παρότι είχε την ευκαιρία. Αυτή η συμπεριφορά επέτρεψε στον Ερντογάν να εμφανιστεί ως συνομιλητής Ρωσίας και Ουκρανίας και εγγυητής της ειρήνης χωρίς ελληνικές διαμαρτυρίες. Χρησιμοποίησαν δηλαδή τον Μητσοτάκη για να καλλωπίσουν με επιτυχία το προφίλ του Ερντογάν και να εξασφαλίσουν τον ρόλο του. Και τα κατάφεραν. Μπράβο στον Μητσοτάκη αλλά και τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος έχει προσωπική επιρροή στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter