Δημιουργία Παγκόσμιου Κέντρου Έρευνας για την Ηλεκτρονική Υγεία – Στο δυναμικό της Vodafone ο Στ. Ράλλης

Δημιουργία Παγκόσμιου Κέντρου Έρευνας για την Ηλεκτρονική Υγεία – Στο δυναμικό της Vodafone ο Στ. Ράλλης

Ο όμιλος Vodafone έκανε ένα ακόμη βήμα για τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης για την ηλεκτρονική υγεία στην Ελλάδα, προσθέτοντας στο δυναμικό του τον Στέλιο Ράλλη.

Ο κ. Ράλλης υπήρξε σημαίνον στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας διατελέσει Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής από το 2017 έως το καλοκαίρι του 2019 και συνδέσει το όνομά του με σημαντικά έργα όσον αφορά την ψηφιακή δομή των υπηρεσιών του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Μεταξύ άλλων, επί θητείας Ράλλη ως Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής έλαβε χώρα το «ξεπάγωμα» και η ολοκλήρωση των εκτελεστικών συμβάσεων του «Σύζευξις ΙΙ», (ένα project που συντέλεσε στην αναβάθμιση των τηλεπικοινωνικών δομών του δημοσίου και αξιοποιείται ιδιαίτερα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας ειδικά από τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες), το ψηφιακό ΓΕΜΗ, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΟΑΣΘ αλλά και των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, με ηλεκτρονικό εισιτήριο και τηλεματική και το VAR.

Η διοίκηση της Vodafone ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την έλευση του Στέλιου Ράλλη κατά τη διάρκεια τηλε-συνέντευξης Τύπου με θέση τη δημιουργία Παγκόσμιου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης για την ηλεκτρονική υγεία στην Ελλάδα.

Μέσω της Vodafone Innovus, ο όμιλος στοχεύει στην ανάπτυξη ειδικών εφαρμογών για την ηλεκτρονική υγεία, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν δια στόματος Sepril Timuray (διευθύνουσα συμβούλου Ευρώπης) και Χάρη Μπρουμίδη (διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας) στην τηλε-συνέντευξη Τύπου.

Ο Χάρης Μπρουμίδης τόνισε ότι: «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στρατηγικής σημασίας για τον όμιλο, η οποία αποκτά πρόσθετο συμβολισμό στην τρέχουσα συγκυρία που βιώνουν τα συστήματα υγείας αλλά και οι οικονομίες παγκοσμίως», σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν ήδη δύο προϊόντα έτοιμα προς διάθεση στις διεθνείς αγορές.

Πρόκειται για το Vodafone Remote healthcare, μια προηγμένη διασυνδεδεμένη υπηρεσία eHealth που επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων και την ιατρική συμβουλευτική ανάμεσα σε ασθενή και γιατρό από απόσταση, αλλά και το Coolio, που επιτρέπει την εξ αποστάσεως παρακολούθηση και πιστοποίηση ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας η οποία αφορά προϊόντα που διακινούνται με ψυγεία, όπως τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter