Διεθνής Τύπος: «Ανησυχία στις ΗΠΑ – ‘Η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει πυρηνικά στο διάστημα’»

Διεθνής Τύπος: «Ανησυχία στις ΗΠΑ – ‘Η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει πυρηνικά στο διάστημα’»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Τα χιονοδρομικά απειλούνται από την έλλειψη χιονιού». Σε χαμηλά και μεσαία υψόμετρα, η χιονοκάλυψη είναι εξαιρετικά χαμηλή για τον Φεβρουάριο. Οι τουρίστες προσαρμόζονται σε άλλες δραστηριότητες. Στη Liberation διαβάζουμε: «Πόλεμος στην Ουκρανία: “Οι Ρώσοι έκαναν τα πάντα για να μας βυθίσουν στο σκοτάδι”». Ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας, μιλά για τη συστηματική στόχευση ενεργειακών υποδομών από τη Μόσχα και υπενθυμίζει στους Ευρωπαίους το “καθήκον” τους να γυρίσουν την πλάτη στο αέριο και το ουράνιο του Πούτιν.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Προειδοποίηση κατά της επιπόλαιας συζήτησης για τα πυρηνικά». Η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει τις εκκλήσεις για ένα ευρωπαϊκό σύστημα πυρηνικής αποτροπής. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Χρειάζεται η Ευρώπη πυρηνικά όπλα;». Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να στερήσει από τους Ευρωπαίους την προστασία της πυρηνικής ομπρέλας των ΗΠΑ, σε περίπτωση νίκης του στις εκλογές.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Η πρόοδος της Ρωσίας στα διαστημικά πυρηνικά όπλα προκαλεί ανησυχίες στις ΗΠΑ». Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν το Κογκρέσο και τους συμμάχους τους στην Ευρώπη για τις ρωσικές προόδους σε ένα νέο, διαστημικό πυρηνικό όπλο που έχει σχεδιαστεί για να απειλήσει το εκτεταμένο δορυφορικό δίκτυο της Αμερικής. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Οι Ισραηλινοί αποσύρθηκαν από τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός της Γάζας». Το Ισραήλ δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τη διακοπή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των ομήρων, έως ότου η Χαμάς αμβλύνει τις απαιτήσεις της.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Τεράστια αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την επίθεση της Χαμάς». Αύξηση 589% στον αριθμό των περιστατικών που περιγράφονται ως «κρίσιμη στιγμή για τον αντισημιτισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο». Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει πυρηνικά στο διάστημα» . Το εν λόγω οπλικό σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να στοχεύσει δυτικούς δορυφόρους στο διάστημα.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ακόμα ένα ρωσικό πλοίο βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα». Νέα επιτυχία του Κιέβου στο θαλάσσιο μέτωπο.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Ισπανία απαιτεί από τις Βρυξέλλες να υιοθετήσουν μέτρα κατά του Ισραήλ». Μαδρίτη και Δουβλίνο προτείνουν αναθεώρηση των σχέσεων λόγω παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη του διευθυντή του FBI

Άρθρο-βόμβα στο Politico: Η υποκρισία της φον ντερ Λάιεν για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Γαλλία: Νίκη επιβίωσης για τους υπαίθριους βιβλιοπώλες στο Παρίσι

Γάζα: Το Ισραήλ απειλεί για «δυνατή επιχείρηση» στη Ράφα – Απελπιστική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter