Διεθνής Τύπος: Ο Πούτιν καλεί 300.000 εφέδρους, αντιδράσεις εντός και εκτός Ρωσίας

Διεθνής Τύπος: Ο Πούτιν καλεί 300.000 εφέδρους, αντιδράσεις εντός και εκτός Ρωσίας

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Ρωσία κινητοποιεί χιλιάδες εφέδρους». Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικά χτυπήματα. O καγκελάριος Σόλτς εκτιμά ότι ο ρώσος πρόεδρος «ανακοινώνει μια «πράξη απόγνωσης». Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Πούτιν θέλει να στρατολογήσει 300.000 έφεδρους». Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανακοινώνει μερική επιστράτευση για τον πόλεμο στην Ουκρανία και απειλεί τη Δύση με πυρηνικά όπλα. Το νέο επίπεδο κλιμάκωσης είναι μια αντίδραση στις πρόσφατες ήττες. Τέλος, η Die Welt: «Η Uniper ανήκει στο κράτος – αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή». Τι σημαίνει η είσοδος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στον εισαγωγέα φυσικού αερίου για την εισφορά φυσικού αερίου. 

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ρωσία πυριτιδαποθήκη». Ο Πούτιν κινητοποιεί 300 χιλιάδες εφέδρους, προκαλώντας διαδηλώσεις στους δρόμους και τις πλατείες, καθώς και φυγή προς τη Δύση. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Πυρηνική απειλή, ο κόσμος κόντρα στον Πούτιν». Ο αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν υπογραμμίζει ότι «η Ρωσία είναι ανεύθυνη, κανείς δεν κερδίζει σε έναν πυρηνικό πόλεμο». Παράλληλα, η Κίνα θέλει γρήγορα μια συμφωνία για ανακωχή και λέει «όχι» στα δημοψηφίσματα στα κατεχόμενα. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ο Πούτιν τρομάζει και τους Ρώσους». O τσάρος καλεί 300 χιλιάδες εφέδρους στην Ουκρανία, ενώ προειδοποιεί ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει κάθε άρμα. Ρώσοι φεύγουν από τη χώρα, ενώ συλλαμβάνονται χιλιάδες σε διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης. Τέλος, η Corriere della Sera: «Η απειλή του Πούτιν στον κόσμο». Ο τσάρος κινητοποιεί 300 χιλιάδες εφέδρους και επικαλείται την πυρηνική δύναμή του. Ο αμερικανός πρόεδρος απαντά ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν έχει νικητές.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Μπάιντεν καταδικάζει τον Πούτιν για την πυρηνική απειλή». Ο ρώσος πρόεδρος διέταξε τους εφέδρους να κινητοποιηθούν, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι τα πυρηνικά πλήγματα δεν είναι εκτός συζήτησης. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Μπάιντεν καταδικάζει τη Μόσχα καθώς ο Πούτιν καλεί κι άλλες δυνάμεις». Ο ρώσος πρόεδρος προκαλεί τη Δύση, κάνοντας μια κεκαλυμμένη πυρηνική απειλή. Στην ομιλία του στον ΟΗΕ, ο αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται στην απειλή του Κρεμλίνου στην ειρήνη. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο Πούτιν κάνει πυρηνικές απειλές καθώς κινητοποιεί εφέδρους στον πόλεμο». Η Ρωσία επιστρατεύει 300 χιλιάδες στρατιώτες, ενώ ο Μπάιντεν καταδικάζει τις εξωφρενικές πράξεις. Τέλος η Washington Post: «Ο Πούτιν καλεί 300.000 εφέδρους». Ο ρώσος πρόεδρος προσπαθεί να υποστηρίξει τα δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές στην Ουκρανία, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «O Μπάιντεν καταδικάζει την πυρηνική απειλή του Πούτιν προς την Δύση». Ο αμερικανός πρόεδρος αποκαλεί ανεύθυνες τις δηλώσεις μετά την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρανία. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο Μπάιντεν καταδικάζει τις αυτοκρατορικές βλέψεις του Πούτιν καθώς η Μόσχα ανεβάζει το διακύβευμα». Ο αμερικανός πρόεδρος ηγείται του καλέσματος για ενότητα ενάντια στην πυρηνική απειλή του Κρεμλίνου. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο Μπάιντεν καταδικάζει την ανεύθυνη πυρηνική απειλή του Πούτιν». Εκατοντάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν από τις αρχές σε όλη τη Ρωσία. Οι έφεδροι θα έχουν τρομερή μοίρα, σημειώνει η Τρας. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο απεγνωσμένος Πούτιν θα ηττηθεί, λέει η Τρας». Η πρωθυπουργός καταδικάζει τις απειλές του ρώσου προέδρου καθώς οι βρετανοί κρατούμενοι απελευθερώνονται. 

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Η τρελή κλιμάκωση του Πούτιν». Ενώ χάνει στο πεδίο της μάχης, ο ρώσος πρόεδρος διατάζει την κινητοποίηση 300 χιλιάδων εφέδρων ενώ κραδαίνει την πυρηνική απειλή. Μια κλιμάκωση που ανησυχεί το ρωσικό λαό. Στη Libération διαβάζουμε: «Πούτιν: Πόλεμος και φόβος». Παραδοχή αδυναμίας ή βουτιά με το κεφάλι; Μετά την υποχώρηση του στρατού του στην Ουκρανία, ο ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την μερική επιστράτευση, απείλησε με πυρηνικά και κατέδειξε τη Δύση ως τον κύριο εχθρό του. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Υπό πίεση, ο Πούτιν επιλέγει να κάνει φυγή προς τα εμπρός». Η Μόσχα θα διεξάγει δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές από τις 23 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ θα χρησιμοποιηθούν 300 χιλιάδες έφεδροι. Τέλος, η Le Figaro: «O Πούτιν παίζει τα ρέστα του». Ο ρώσος πρόεδρος διέταξε την μερική επιστράτευση και απειλεί με πυρηνικά πλήγματα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ένας όλο και πιο μόνος Πούτιν απειλεί με πυρηνικά». Ο πρόεδρος Μπάιντεν απαντά ότι κανένας πυρηνικός πόλεμος «δεν μπορεί να γίνει ούτε να κερδηθεί». Και η El Mundo: «Χιλιάδες Ρώσοι ξεσηκώνονται εναντίον του Πούτιν για να μην τους στείλει στο πόλεμο». Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στην μερική επιστράτευση, χίλιοι πολίτες συνελήφθησαν από την αστυνομία.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter