Διεθνής Τύπος: Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για την αντεπίθεση – Τίνα Τέρνερ, «Simply the best»

Διεθνής Τύπος: Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για την αντεπίθεση – Τίνα Τέρνερ, «Simply the best»

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ουκρανία: Οι πολίτες ετοιμάζονται για την αντεπίθεση». Η εφημερίδα αναδεικνύει ιστορίες πολιτών που έχουν μπει στη φωτιά του πολέμου, μετά την υπόσχεση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για επανάκτηση των ουκρανικών εδαφών. Στη Libération διαβάζουμε: «Τίνα Τέρνερ, η καλύτερη». Η συγκλονιστική φωνή, η πρώην κακοποιημένη σύζυγος που μετατράπηκε σε σύμβολο δύναμης, η βασίλισσα του ροκ εν ρολ, πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 83 ετών. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Στην Ουκρανία, η δουλειά της υπονόμευσης κόντρα στη Ρωσία». Επιχειρήσεις αναγνώρισης και απόσπασης της προσοχής στο μέτωπο της Χερσώνας. Τέλος, η Le Figaro: «Μετανάστευση: Οι Ρεπουμπλικάνοι αυξάνουν την πίεση στον Μακρόν». Η Δεξιά καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις της για να «ανακαταλάβει τον έλεγχο». Αυτή η αντίληψη είναι σύμφωνη με την πλειονότητα των Γάλλων, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που έγινε για χάρη της συντηρητικής εφημερίδας.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι Πράσινοι εξοργισμένοι από το FDP. Το SPD αγωνίζεται για εμπιστοσύνη». Συνεχίζεται η διαμάχη για τον νόμο της θέρμανσης. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτικούς τους θερμαινόμενους μουσαμάδες. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Θάνατος ενός είδωλου ». Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Τίνα Τέρνερ, η οποία έγραψε μουσική ιστορία ως η «Βασίλισσα του Rock ‘n’ Roll», πέθανε στη Ζυρίχη μετά από μακρά, σοβαρή ασθένεια. Ήταν 83 ετών. Τέλος, η Die Welt: «Η βιομηχανία είναι δύσπιστη για το καλοκαίρι». Στα εταιρικά στελέχη η διάθεση χειροτερεύει. Ο δείκτης βιομηχανικής εμπιστοσύνης Ifo πέφτει εκπληκτικά χαμηλά.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η απειλή της χρεοκοπίας τραβά τις αγορές περισσότερο στο κόκκινο». Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν πτώση την Τετάρτη, αντικατοπτρίζοντας τις ανησυχίες για το τέλμα σχετικά με το όριο χρέους. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι συνομιλίες για το χρέος μπορεί να μην αλλάξει το μονοπάτι των δαπανών». Τα μικρά προγράμματα είναι πιθανό να «νιώσουν το κάψιμο» από τις περικοπές. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η ΕΕ θέλει να αυξήσει τη βοήθεια στην Ουκρανία». Οι Βρυξέλλες μελετούν τρόπους ώστε να στέλνονται στο Κίεβο τα κέρδη που παράγουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία σε ευρωπαϊκό έδαφος. Τέλος η Washington Post: «Για πάντα η βασίλισσα του ροκ εν ρολ». Η Τίνα Τέρνερ πεθαίνει στα 83 της και αφήνει κληρονομιά κλασικά τραγούδια της ροκ εν ρολ.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «To Γουάιτχολ διχάζεται για το ημερολόγιο του Τζόνσον». Ο δικαστής της υπόθεσης ζητά τις σημειώσεις του πρωθυπουργού που δεν έχουν περάσει από λογοκρισία. Ο Guardian έχει τίτλο: «Τίνα Τέρνερ, 1939-2023». Έστρωσε το δρόμο για τόσες γυναίκες στη ροκ. Η Τέρνερ πέθανε στα 83 της, έχοντας διαγνωστεί το 2016 με καρκίνο του εντέρου, ενώ το 2017 έκανε μεταμόσχευση νεφρού. Στον Independent διαβάζουμε: «Η μάχη για τα μυστικά μηνύματα του Μπόρις». Η έρευνα προειδοποιεί το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου: δώστε μας τα μηνύματα ή αντιμετωπίστε τις νομικέ συνέπειες. Τέλος, η Daily Telegraph: «Εκατομμύρια στα επιδόματα ανέργων που δεν αναζητούν εργασία». 3,7 εκατομμύρια από τους 5,2 εκατ. άνεργους παίρνουν επιδόματα σε βάρος των υπόλοιπων φορολογουμένων, σχολιάζει η εφημερίδα.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Τίνα Τέρνερ, Simply the best». Η ντίβα της ροκ πέθανε στα 83 της στην Ελβετία. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Flat tax, αυτονομία, λουτρά και κτηματολόγιο». Η Ευρώπη βάζει φρένο στις μεταρρυθμίσεις της Μελόνι. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Η Ευρώπη απορρίπτει την αυτονομία». Η ΕΕ λέει ότι η μεταρρύθμιση βάζει σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά και αυξάνει τις αντιθέσεις. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ευρώπη: Κάντε γρήγορα με το σχέδιο ανάκαμψης». Οι συστάσεις των Βρυξελλών για το έλλειμμα, το κτηματολόγιο και την αυτονομία, που σύμφωνα με την ΕΕ, θα αυξήσει την πίεση στα δημοσιονομικά.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το υπουργείο Ισότητας αυξάνει τα πρόστιμα έως και μισό εκατομμύριο για τον ρατσισμό». Το σχέδιο νόμου από το υπουργείο της Ιρένε Μοντέρο, του οποίου η επεξεργασία δεν προβλέπεται από αυτό το νομοθετικό σώμα, προτείνει αυστηρότερες κυρώσεις για διακρίσεις. Και η El Mundo: «Το Σοσιαλιστικό κόμμα αγόρασε ψήφους μεταναστών στο Μοχάκαρ για 200 ευρώ». Η Πολιτική Φρουρά συλλαμβάνει δύο σοσιαλιστές υποψηφίους και άλλα πέντε άτομα σε άλλη μια απάτη κατά την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter