Διεθνής Τύπος: «Στο πλευρό των αγροτών το 89% των πολιτών στη Γαλλία»

Διεθνής Τύπος: «Στο πλευρό των αγροτών το 89% των πολιτών στη Γαλλία»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η οργή των αγροτών στο επίκεντρο της πολιτικής μάχης». Εξι μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές, το 89% των Γάλλων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Odoxa-backbone Consulting, υποστηρίζει το κίνημα διαμαρτυρίας των αγροτών. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Αγρότες: Γιατί η κρίση χειροτερεύει». Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επιθυμεί να «ξεπεραστούν τα προβλήματα μέσω του διαλόγου». Στη Liberation διαβάζουμε: «Κρίση στα ακίνητα». Με την ξαφνική άνοδο των επιτοκίων, οι Γάλλοι έχασαν το 25% της αγοραστικής δύναμης ακινήτων μέσα σε δύο χρόνια.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Σε απόγνωση οι οικογένειες των Ισραηλινών ομήρων, εντείνουν την πίεση». Η απογοήτευση μετατρέπεται σε οργή για τους συγγενείς των ομήρων από το Ισραήλ. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Δοκιμασία για τον Πρόεδρο της Αργεντινής η αντιπαράθεση με τα συνδικάτα». Τα συνδικάτα της Αργεντινής απεργούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις οικονομικές πολιτικές του προέδρου Χαβιέ Μιλέι, οι οποίες έχουν επιταχύνει τον πληθωρισμό.
Τέλος, στη USA Today αναφέρεται: «Τι σημαίνουν οι σαρωτικές νίκες του Τραμπ στην Άιοβα και στο Νιου Χαμσάιρ». Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ οδεύει προς την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων για το 2024, μετά και τη νίκη του στο Νιου Χαμσάιρ.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Οργή για το σχέδιο “κοινωνικής στέγασης” των Τόρις για τους Βρετανούς εργαζόμενους». Πολλοί θεωρούν ότι η κίνηση θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περαιτέρω την υποστήριξη για το ακροδεξιό κόμμα Reform UK.
Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Ο Σούνακ απέκλεισε το ενδεχόμενο στράτευσης, υπό την απειλή πολέμου με τη Ρωσία». Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν υποστήριξε τα σχόλια του στρατηγού σερ Πάτρικ Σάντερς, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να είναι έτοιμο να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει τους πολίτες για μελλοντικές συγκρούσεις.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Μια κρίση στην Κίνα θα έπληττε σκληρά τη Γερμανία». Η Bundesbank φοβάται σοβαρές συνέπειες για τη γερμανική οικονομία, καθώς η οικονομία της Κίνας φαίνεται να βρίσκεται σε βαθιά κρίση.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Σφαγή στον εναέριο χώρο της Ρωσίας».Ένα στρατιωτικό αεροπλάνο της Μόσχας, που μετέφερε 65 Ουκρανούς στρατιώτες για ανταλλαγή αιχμαλώτων, έξι μέλη πληρώματος και τρεις συνοδούς, συνετρίβη κοντά στο Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Frontex απειλεί να εγκαταλείψει την Ισπανία». Η Frontex αναστέλλει τις κοινές επιχειρήσεις της στο Στενό του Γιβραλτάρ και τα Κανάρια Νησιά.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στη Γαλλία: Μητέρα και κόρη έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στο μπλόκο αγροτών – Στην εντατική ο πατέρας

Διεθνής Τύπος: «Η οργή των αγροτών εξαπλώνεται και στη Γαλλία – Διαμαρτυρίες στη Γερμανία ενάντια στον δεξιό εξτρεμισμό»

Διεθνής Τύπος: «Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί για ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία στα επόμενα 20 χρόνια»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter