Τραγωδία στη Γαλλία: Μητέρα και κόρη έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στο μπλόκο αγροτών – Στην εντατική ο πατέρας

Τραγωδία στη Γαλλία: Μητέρα και κόρη έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στο μπλόκο αγροτών – Στην εντατική ο πατέρας

Ένα θλιβερό περιστατικό έπεσε σαν βαριά σκιά στις αγροτικές κινητοποιήσεις το πρωί της Τρίτης στη Γαλλία, όταν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, έχασαν τη ζωή τους μία γυναίκα και η 14χρονη κόρη της.

Όλα συνέβησαν όταν ένα αυτοκίνητο επιχείρησε να παραβιάσει το οδόφραγμα που είχαν στήσει αγρότες στην περιοχή της Αριέζ, παρασύροντας τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Τα θύματα ήταν ένα ζευγάρι αγροτών μαζί με την 14χρονη κόρης τους. Όπως ανέφεραν αρχικά τα γαλλικά ΜΜΕ, η γυναίκα σκοτώθηκε κατά τη σύγκρουση, ενώ ο σύζυγός της και το ανήλικο κορίτσι τραυματίστηκαν σοβαρά. Λίγο αργότερα, η νεαρή κοπέλα υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ ο πατέρας της συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Το τραγικό γεγονός, θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα των αγροτών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου της χώρας. Ακόμα, ο Υπουργός Γεωργίας Μαρκ Φενό, θα μεταβεί στην περιοχή όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

«Το αυτοκίνητο έπεσε με πλήρη ταχύτητα σε έναν αχυρένιο τοίχο»

Φίλος της αγρότισσας  που πέθανε στο Αριέζ, ο οποίος συμμετείχε στι κινητοποιήσεις σε άλλη περιοχή, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η γυναίκα ήταν κτηνοτρόφος αγελάδων και παραγωγός καλαμποκιού σε ένα χωριό της Γαλλίας, λίγα χιλιόμετρα από την κοινότητα Παμιέ. «Το αυτοκίνητο έπεσε με πλήρη ταχύτητα σε έναν αχυρένιο τοίχο, που προστάτευε το φράγμα των συναδέλφων», υποστήριξε.

Ερευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια μετά το σοκαριστικό ατύχημα, ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου η εισαγγελία της πόλης Φουά.

Ο εισαγγελέας διευκρινίζει ότι ο οδηγός του οχήματος βρέθηκε αρνητικός σε τεστ για αλκοόλ και ναρκωτικά. Οι τρεις επιβαίνοντες, αρμενικής καταγωγής κατά τις πληροφορίες, τέθηκαν υπό κράτηση, με τις Αρχές ωστόσο να διευκρινίζουν ότι «το γεγονός δεν φαίνεται να έγινε σκόπιμα».

Ατάλ: «Όλοι οι αγρότες μας πενθούν»

«Σήμερα, όλοι οι αγρότες μας πενθούν. Το Έθνος μας είναι συγκλονισμένο και ενωμένο», έγραψε σε ανάρτησή του στο X ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Γκαμπριέλ Ατάλ. «Εκ μέρους της κυβέρνησης, θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και την αμέριστη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και τους αγαπημένους των θυμάτων», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Διεθνής Τύπος: «Η οργή των αγροτών εξαπλώνεται και στη Γαλλία – Διαμαρτυρίες στη Γερμανία ενάντια στον δεξιό εξτρεμισμό»

Διεθνής Τύπος: «Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί για ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία στα επόμενα 20 χρόνια»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter