Δίκη Φιλιππίδη: Η Εισαγγελέας προτείνει αθώωση για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση

Δίκη Φιλιππίδη: Η Εισαγγελέας προτείνει αθώωση για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση

H Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε την αθώωση του ηθοποιού, Πέτρου Φιλιππίδη, για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση λόγω αμφιβολιών.

Η εισαγγελική λειτουργός αιτιολόγησε το σκεπτικό της λέγοντας πως η καταγγέλλουσα, παρουσίασε τρεις διαφορετικές εκδοχές για τον καταγγελλόμενο βιασμό της, στο ΣΕΗ, στον Εισαγγελέα και στο δικαστήριο.

«Σε τρία διαφορετικά όργανα κατέθεσε διαφορετική αποτύπωση των γεγονότων. Αλλά στο ΣΕΗ, αλλά στον εισαγγελέα, αλλά στην ανάκριση. Γιατί δεν είπε στον εισαγγελέα όσα είπε στον ανακριτή. Η καταγγέλλουσα προσήλθε στον εισαγγελέα για να καταγγείλει όσα υπέστη, όχι να τα χαρακτηρίσει νομικά. Το τόσο σοβαρό γεγονός το καταθέτει πρώτη φορά στην ανακρίτρια. Αν το είχε καταθέσει στον εισαγγελέα θα είχα διαφορετική τοποθέτηση, δεχόμενη ότι στο ΣΕΗ ήθελε να καταγράψει μια καταγγελία. Ανακάλυπτε όμως κάτι νέο σε κάθε επόμενο στάδιο».

«Μου προκάλεσε εντύπωση ότι σε αίτημα για αναπαράσταση η πρώτη καταγγέλλουσα είπε: «Θα δεχτώ να γίνει αναπαράσταση αν το κάνει ο ίδιος. Μπορεί; Επιτρέψτε μου όμως ότι με τον βιαστή σου δε μπορείς να κανείς χιούμορ. Θα εκτιμηθεί η συμπεριφορά του θύτη αλλά θα εκτιμηθεί και η συμπεριφορά του θύματος. Το θύμα δεν απολογείται για τη συμπεριφορά του, αλλά αξιολογείται η κατάθεσή του», σημείωσε η εισαγγελέας της έδρας.

Η εισαγγελέας έκανε λόγο για «πατροναρισμένες απαντήσεις» της πρώτης καταγγέλλουσας ενώ αναφερόμενη σε φράση της ότι μετά τον ένα καταγγελλόμενο βιασμό δέχθηκε δουλεία από τον κατηγορούμενο στο θέατρο, και «ήταν ενθουσιασμένη» τόνισε πως «καμιά γυναίκα δεν ενθουσιάζεται επειδή την καλεί για δουλειά ο βιαστής της. Η ίδια μας είπε πως στο “θέατρο ματώνουμε “. Έτσι είναι γαλουχημένες. Όμως κατά την ομιλούσα σε όλα υπάρχει μια κόκκινη γραμμή.. Σε κανέναν επαγγελματικό χώρο δεν σε μαθαίνουν να γίνονται ανεκτές κακοποιητικές συμπεριφορές, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμοί».

Η εισαγγελική πρόταση συνεχίζεται για τις δύο κατηγορίες περί απόπειρας βιασμού.

Διαβάστε σχετικά

Δίκη Φιλιππίδη: Τι είπε στη συμπληρωματική απολογία του ο ηθοποιός – Εκνευρισμός στην αίθουσα

Δίκη Φιλιππίδη: Ο ηθοποιός ζήτησε συμπληρωματική απολογία – Διεκόπη προσωρινά η δίκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter