Δίκη για τον θάνατο της Έμμας: «Τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο το ΙΧ που την παρέσυρε»

Δίκη για τον θάνατο της Έμμας: «Τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο το ΙΧ που την παρέσυρε»

Καταπέλτης ήταν την Πέμπτη στην κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο πραγματογνώμονας που εξέτασε το όχημα το οποίο παρέσυρε την 21χρονη Έμμα τον Νοέμβριο του 2022 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τη συγκλονιστική υπόθεση που εκδικάζεται από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με κατηγορούμενο τον 27χρονο οδηγό του οχήματος, ο οποίος παρέσυρε την άτυχη φοιτήτρια και μετά την εγκατέλειψε αβοήθητη.

Δείτε επίσης: «Κάποιος έβαλε το χέρι του στο βούλευμα και αθώωσε τη συνοδηγό» καταγγέλλει η μητέρα της Έμμας (Video)

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία παρέστη ο πραγματογνώμονας που είχαν ορίσει οι δικαστικές αρχές ο οποίος είχε εξετάσει το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος. Στην έκθεση που παρέδωσε και αποτελεί αντικείμενο της δικογραφίας είχε καταλήξει σε μία σειρά από σημαντικά συμπεράσματα.

Ένα από αυτά ήταν ότι το αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές και ήταν «τεχνικά ανασφαλές για την κυκλοφορία».

«Έχει αυξήσει κατά πολύ την ισχύ του κινητήρα αφού έχει αλλάξει κινητήρα με περισσότερους ίππους και ενισχύοντάς τον ακόμη με διάφορα άλλα συστήματα όπως turbo (υπερσυμπιεστή), intercooler, υδροχοάνη, πιστεύω ότι το όχημα αυτό είναι τεχνικά ανασφαλές για την κυκλοφορία» υπογράμμιζε μεταξύ άλλων στην έκθεσή του ο πραγματογνώμονας και επεξηγούσε:

«Ο μεγάλος κινητήρας, τα εξτρά συστήματα που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητο έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους του οχήματος, και σε συνδυασμό με τα φαρδιά ελαστικά που έχει τοποθετήσει και δημιουργούν αντίσταση στο οδόστρωμα, όλα αυτά έχουν το μειονέκτημα να υπάρχει βαρύ τιμόνι στο όχημα».

Κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο ο πραγματογνώμονας επανέλαβε όσα κατέγραφε στην τεχνική του έκθεση. Όπως επισήμανε, «το αυτοκίνητο είχε υποστεί παρεμβάσεις σε ποσοστό 90% σε σχέση με την εργοστασιακή του κατασκευή, με πιο χαρακτηριστική την αλλαγή κινητήρα για την επίτευξη μεγαλύτερης ιπποδύναμης».

«Δεν έχω δει ανάλογες επεμβάσεις, πρώτη φορά μου συνέβη. Η κατασκευάστρια εταιρεία τις θεωρεί παράνομες» σημείωσε ακόμη και χαρακτήρισε το αυτοκίνητο ως «τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο για την κυκλοφορία του μέσα στον αστικό ιστό, που κανονικά θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται σε αγώνες dragster.

Ρουσόπουλος δικηγόρος: Επικίνδυνο για την κυκλοφορία στον δρόμο

Σε δήλωσή του στο documentonews.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας, τονίζει ότι το «συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές που το καθιστούσαν επικίνδυνο για την κυκλοφορία στο δρόμο».

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι σήμερα που απομένει μόνο η απολογία του κατηγορουμένου, αυτό που προέκυψε με πλήρη βεβαιότητα είναι ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές που το καθιστούσαν επικίνδυνο για την κυκλοφορία στο δρόμο. Μάλιστα όπως κατέθεσε ο πραγματογνώμων, το συγκεκριμένο όχημα ήταν φτιαγμένο για πίστα, είτε για drift είτε για dragster» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, με την απολογία του 27χρονου οδηγού του αυτοκινήτου, ενώ χθες Τετάρτη είχε καταθέσει η μητέρα της 21χρονης Έμμας.

Δείτε επίσης: Δίκη για τον θάνατο της Έμμας: «Πήγα να φύγω και με τράβηξε από το χέρι – Φοβήθηκα» κατέθεσε η 20χρονη συνοδηγός

Συγκλόνισε η μητέρα της Έμμας που «έσβησε» σε τροχαίο: «Έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε»

Μήνυμα από τον πατέρα της άτυχης Έμμας που «έσβησε» σε τροχαίο: «Ο δρόμος δεν είναι πίστα, δε βγαίνεις έξω και θερίζεις»

Τροχαίο Θεσσαλονίκη: «Χτύπησε τη φοιτήτρια περνώντας στο αντίθετο ρεύμα», λέει ο δικηγόρος της 21χρονης (Video)

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν το πορτοφόλι της αιμόφυρτης 21χρονης – Καταγγελία σοκ από τον δικηγόρο της οικογένειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter