Δίκη Λιγνάδη: Προκλητική κίνηση από Κούγια – Έπιασε τον μηνυτή και προσπάθησε να κάνει αναπαράσταση του βιασμού

Δίκη Λιγνάδη: Προκλητική κίνηση από Κούγια – Έπιασε τον μηνυτή και προσπάθησε να κάνει αναπαράσταση του βιασμού

Σε μία εξαιρετικά προκλητική κίνηση προχώρησε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας κατά τη διάρκεια της δίκης που συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με την εξέταση του δεύτερου μάρτυρα κατηγορίας από τους δικηγόρους υπεράσπισης και υποστήριξης κατηγορίας.

Συγκεκριμένα ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη κατά την εξέταση του μάρτυρα, του ζήτησε να αναπαραστήσει τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού πλησιάζοντάς τον. Τότε ο μάρτυρας έκανε μια κίνηση προσπαθώντας να αποφύγει τον συνήγορο υπεράσπισης και ζήτησε να μην τον πλησιάζει.

Ο Αλ. Κούγιας, συγκεκριμένα, έπιασε τον μάρτυρα από τη μέση και επιχείρησε να αναπαραστήσει κινήσεις σχετικές με την πράξη του βιασμού.

Μάρτυρας: Από απόσταση παρακαλώ

Κοινό: Αυτό είναι απαράδεκτο, κακοποιητικό!

Ο Αλ. Κούγιας παρά τις αντιδράσεις επέμεινε να δείξει ο μάρτυρας πώς έγινε η καταγγελλόμενη πράξη.

Αλ. Κούγιας: Σας έσφιξε, σας ακινητοποίησε, πονάγατε και σας έγλειφε με την γλώσσα του;

Πρόεδρος: Κύριε συνήγορε καθίστε στη θέση σας

Αλ. Κούγιας: Φαντάζομαι αυτή η σκηνή έμεινε ανεξίτηλη στην μνήμη σας

«Αυτό το σοκ που δεν μπορείς να κουνηθείς, το έχετε νιώσει ποτέ;»

Ο μάρτυρας  καταγγέλλει ότι σε ηλικία 17 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά  από τον κατηγορούμενο σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, όπου είχαν πάει για να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση.

Κατά την εξέτασή του από τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην απόφασή του να προχωρήσει στην καταγγελία και ξέσπασε σε κλάματα: «Με ένοιαζε ότι είχε συμβεί ο βιασμός. Με ένοιαζε ότι δεν έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω. Οι δικοί μου, οι φίλοι. Όλοι μου είπαν να μην πάω γιατί φοβόντουσαν τον κατηγορούμενο, όσα μπορούσαν να συμβούν στο δικαστήριο. Λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι…».

Ο ίδιος έκανε λόγο για  «πολύ βίαιο» αδίκημα που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο και στην ερώτηση γιατί δεν αμύνθηκε, υποστήριξε ότι δεν μπορούσε γιατί ήταν σε σοκ.  «Δεν μπορούσα. Είχα παγώσει. Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα ενώ δεν ήταν. Αυτό το σοκ που δεν μπορείς να κουνηθείς, το έχετε νιώσει ποτέ;», είπε χαρακτηριστικά.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter