Δίκη «ψευτογιατρού»: «Είχα φοβερούς πόνους – Δεν μπορούσα να περπατήσω ούτε 100 μέτρα»

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Είχα φοβερούς πόνους – Δεν μπορούσα να περπατήσω ούτε 100 μέτρα»

Με την κατάθεση μίας εκπαιδευτικού, η οποία είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2011 και ακολούθησε τις «θεραπείες» που της πρότεινε ο «ψευτογιατρός» Dr Kontos συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη του κατηγορούμενου για 12 ανθρωποκτονίες και 14 ανθρωποκτονίες ασθενών και των 16 συγκατηγορουμένων του ως συνεργών.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, με την ενέσιμη αγωγή που ακολουθούσε πριν την επαφή της με τον «ψευτογιατρό» δεν είχε παρουσιάσει υποτροπές. Μετά τις «θεραπείες» που της έδωσε ο κατηγορούμενος η ασθενής έχει αποκτήσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Δεν καταλαβαίνω, γιατί έπρεπε να το υποστώ αυτό; Δεν ξέρω… Τα φάρμακα τα ελαφριά που έπαιρνα δεν με πιάνουν τώρα. Αν δεν έπαιρνα αυτά που μου έδωσε θα ήμουν όπως παλιά. Τώρα παίρνω πιο βαριά φάρμακα. Μου έχει ξετινάξει όλο το ανοσοποιητικό μου, κάθε 15 μέρες κάνω εξετάσεις, ελέγχω συνεχώς τα μάτια μου για ωχρά κηλίδα. Έχει επιδεινωθεί η κατάστασή μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό….». είπε η μάρτυρας με δάκρυα στα μάτια.

Η γυναίκα γνώρισε τον κατηγορούμενο το 2016, αφού άκουσε για αυτόν από μία γερόντισσα σε μοναστήρι του Πηλίου, η οποία εκθειάζοντάς τον, της είπε ότι μπορεί να θεραπεύσει την ασθένειά της αφού θεράπευσε ήδη μία μοναχή που έπασχε από καρκίνο.

«Είχε πάρα πολύ κόσμο μαζεμένο στο μοναστήρι με τις εξετάσεις στα χέρια. Περίμεναν από το πρωί. Ο κατηγορούμενος ήρθε μαζί με έναν άλλο κύριο. Πήγε, προσκύνησε και μετά πήγε σε ένα χώρο με ένα ιατρικό κρεβάτι και εκεί πήγαινε ο κόσμος, σαν αναρρωτήριο. Εγώ τον είδα τα μεσάνυχτα. Μου είπε ότι οι ενέσεις που κάνω μου δημιουργούν προβλήματα και ότι η σκλήρυνση θεραπεύεται. Τον ρώτησα, τι σας χρωστάω και μου απάντησε ‘’την αγάπη σου’’. Μου έδωσε ένα χαρτάκι με το e-mail του που έγραφε ‘’Νικόλαος Κόντος, Νευρογκολόγος-χειρουργός’’».

Όπως, κατέθεσε η μάρτυρας, ο κατηγορούμενος της είπε να σταματήσει άμεσα τις ενέσεις και να ακολουθήσει μια ειδική διατροφή. Η ίδια ακολούθησε τη συμβουλή του την αμέσως επόμενη ημέρα και περίμενε τη διατροφή η οποία αργούσε. Όπως σημείωσε στο δικαστήριο, αφού τον έψαχνε για ένα χρονικό διάστημα ο «ψευτογιατρός» της έδωσε μέσω ενός usb την πολυπόθητη διατροφή, η οποία όπως ανακάλυψε αργότερα το θύμα ήταν η ίδια που έδινε σε όλους.

«Γύρω στον Οκτώβρη-Νοέμβρη του 2016 άφησε τρία φιαλίδια για μένα στη γερόντισσα (σ.σ. στο μοναστήρι στο Πήλιο) και με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει αν είμαι καλά», κατέθεσε και πρόσθεσε πως μέχρι τότε ο κατηγορούμενος δεν της είχε ζητήσει χρήματα ενώ όταν ένα από τα φιαλίδια που της είχε δώσει, έσπασε, εκείνος για να την καθησυχάσει της είπε «μη φοβού, ο ‘’εξ’από δώ’’ δεν θέλει να κάνεις τη θεραπεία».

Αναφερόμενη στη διατροφή που έπρεπε να ακολουθήσει για έξι μήνες η ίδια την χαρακτήρισε «ασύλληπτη» και είπε πως πολύ δύσκολα θα μπορούσε να την ακολουθήσει κανείς.

«Άρχιζα να έχω συμπτώματα, τα οποία τα απέδιδε σε ψύξη, ισχιαλγία και σε άλλες αιτίες. Του έλεγα ότι έκαιγαν τα πόδια μου δεν μπορώ να σταθώ ούτε τέσσερα δευτερόλεπτα και μου έλεγε ‘’μη φοβού, θεραπεύεται, περνάει’’. Με τα σταγονίδια είχα φοβερούς πόνους στο στομάχι, διπλωνόμουν. Μου είπε να μειώσω τις σταγόνες αλλά θα καθυστερούσα τη θεραπεία. Κουβαλούσα μια σακούλα μπουκαλάκια, τα έβαζα στο ψυγείο του σχολείου, έκανα μάθημα με πόνους».

Εντέλει ο κατηγορούμενος ζήτησε από τη μάρτυρα 3.320 ευρώ όταν πια η κατάσταση της υγείας της είχε χειροτερέψει, λέγοντας μάλιστα πως η θεραπεία είναι πολύ ακριβή, ενώ η ίδια τόνισε ότι της έκανε εντύπωση που όταν του έδωσε τα χρήματα εκείνος δεν τα μέτρησε καν.

«Τον ρώτησα, ‘’πώς ανακαλύψατε τη θεραπεία;’’ και απάντησε ότι ο δάσκαλός του νόσησε από καρκίνο και μαζί με την ομάδα του βρήκαν θεραπεία. ‘’Θα με βρουν σε κανένα χαντάκι, θα επιτρέψουν οι φαρμακευτικές με τα δηλητήρια, να πω ότι βρήκα την θεραπεία;’’, μου είπε».

«Δεν μπορούσα να φάω τίποτα από το φούσκωμα. Όταν του έλεγα ότι δεν είμαι καλά, μου απαντούσε ότι δεν έκανα καλά τη διατροφή και τη θεραπεία. Τελείωναν οι σταγόνες, εκείνος είχε εξαφανιστεί. Παθαίνω μια τεράστια υποτροπή στα τέλη του 2018. Μιλούσα σαν να έχω πάθει εγκεφαλικό. Τότε η νευρολόγος με έστειλε να πάρω κορτιζόνη. Δεν μπορούσα να περπατήσω ούτε 100 μέτρα», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας και πρόσθεσε εμφανώς φορτισμένη:

«Πίστευα ότι δεν δούλεψε η θεραπεία του σε μένα… Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν ήταν καν γιατρός. Αν έψαχνες στο διαδίκτυο υπήρχε όνομα Νικόλαος Κόντος στην Ελβετία, αλλά με άλλη φωτογραφία. Όταν τον είδα στην τηλεόραση σκεφτόμουν πώς τα έλεγε, πώς κοιμόταν το βράδυ, μου έλεγε ότι θα μείνω έγκυος και θα μου περάσει όταν του έλεγα για τις υποτροπές».

Του έδωσε 30.000 ευρώ

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ακόμα μία γυναίκα θύμα του «ψευτογιατρού», η οποία επίσης είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας και γνώρισε τον κατηγορούμενο στο ίδιο μοναστήρι.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι έδωσε συνολικά 30 χιλιάδες ευρώ κατηγορούμενο, ενώ είπε ότι σε πρόσφατες μαγνητικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έχει παρουσιάσει έναν όγκο.

«Μου είπε ότι είμαι πολύ τυχερή που δεν έχω ξεκινήσει θεραπείες, θα το νικήσουμε το τέρας και πως γρήγορα θα γίνω καλά. Μου έδωσε κάτι σταγόνες και συμπληρώματα διατροφής. Πίστεψα ότι ήταν φοβερός γιατρός, στο μοναστήρι έκαναν ουρές για να τον δουν», κατέθεσε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter