Δηλώσεις Μητσοτάκη για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων υπό το βάρος διεθνούς κατακραυγής

Σε δημόσια δήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων θα προβεί το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα όσα διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου.

Έπειτα από το πέρας ενός τριημέρου ραγδαίων εξελίξεων, με τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη – Παναγιώτη Κοντολέων που ακολούθησαν το τελευταίο «σετ» αποκαλύψεων σχετικά με το «ελληνικό Watergate», ο πρωθυπουργός αναμένεται να… «σπάσει τη σιωπή» του, έχοντας ωστόσο φροντίσει ώστε να μην… σπαταλήσει άλλο ένα ανέμελο τριήμερο στην παραλία, θέτοντας ως «ασπίδα» τον επικοινωνιακό μηχανισμό της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι «σπασμωδικές» αντιδράσεις της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων 72 ωρών προκάλεσαν την οργή σύσσωμης της αντιπολίτευσης, με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος είχε καταγγείλει απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του, να μιλά για διεθνή διασυρμό της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, με τα διεθνή ΜΜΕ να προβαίνουν σε εκτενή αφιερώματα, «κατακεραυνώνοντας» την κυβέρνηση Μητσοτάκη.