Διπλό Βατερλώ Μητσοτάκη: Και ο ηγέτης των Εργατικών του είπε ότι δεν αλλάζει ο νόμος για τα Γλυπτά (Video)

Διπλό Βατερλώ Μητσοτάκη: Και ο ηγέτης των Εργατικών του είπε ότι δεν αλλάζει ο νόμος για τα Γλυπτά (Video)

Σε απόλυτο «Βατερλώ» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίχθηκε και η συζήτηση στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων, στον απόηχο της απόφασής του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Εκτός από τα «πυρά» Σούνακ, που επιχείρησε να να δικαιολογήσει την απόφασή του, τη σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, που αποκάλυψε πως είχε ενημερώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό πως «δε θα αλλάξουμε τον νόμο για τα Γλυπτά».

Δείτε επίσης: Επιμένει ο Σούνακ: Στόχος του κ. Μητσοτάκη ήταν να κάνει φιγούρα – Αθετήθηκαν δεσμεύσεις (Video)

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Κιρ Στάρμερ κατηγορεί για «μικροπολιτική» τον Ρίσι Σούνακ λέγοντας αρχικά πως: «ένας συνάδελφος μέλος του ΝΑΤΟ, οικονομικός σύμμαχος. Ένας από τους πιο σημαντικούς εταίρους μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει αυτή τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά ζητήματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει και την ακύρωσε την τελευταία στιγμή».

Εν συνεχεία τον λόγο παίρνει ο Βρετανός πρωθυπουργός λέγοντας: «φυσικά, είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να συζητάμε σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφάλειάς μας». Και πρόσθεσε: «Αλλά όταν ήταν σαφές ότι ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν για να συζητήσουμε ουσιαστικά θέματα για το μέλλον», αλλά «μάλλον για να κάνει φιγούρα» (αγγλικά: rather to grandstand).

Μάλιστα, λέει, εκθέτοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη: «Επιπλέον… όταν έγιναν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για αυτό το θέμα σε αυτή τη χώρα και στη συνέχεια παραβιάστηκαν, μπορεί να του φαίνεται ξένο, αλλά η άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις θα πρέπει να τις τηρούν».

«Δε θα αλλάξουμε τον νόμο για τα Γλυπτά»

Ωστόσο, δυστυχώς για τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο Κιρ Στάρμερ ξαναπαίρνει τον λόγο και αποκαλύπτει πως είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν θα αλλάξουν τον νόμο για τα Γλυπτά: «Συζήτησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό την οικονομία, την ασφάλεια, τη μετανάστευση. Του είπα επίσης ότι δε θα αλλάξουμε τον νόμο για τα Μάρμαρα. Δεν είναι τόσο δύσκολο κ. πρωθυπουργέ. Η πραγματικότητα είναι απλή», ακούγεται να λέει, απαντώντας στον Ρίσι Σούνακ.

Διαβάστε επίσης: 

Επιμένει ο Σούνακ: Στόχος του κ. Μητσοτάκη ήταν να κάνει φιγούρα – Αθετήθηκαν δεσμεύσεις (Video)

Nοσοκομείο Έλενα: Πλήρης διάλυση, χωρίς θέρμανση τα νεογνά, αλλά η διοίκηση θέλει κινηματογραφικές παραγωγές

Κύρτσος: Τα τρία λάθη του Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Γλυπτά Παρθενώνα: Ερωτήματα για τη θέση του Βρετανικού Μουσείου περί «εποικοδομητικών συζητήσεων»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter