Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο ντοκουμέντο – Οι χούλιγκανς μεταφέρουν με «κονβόι» πολεμοφόδια από το «Γ. Καραϊσκάκης» στον Ρέντη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο ντοκουμέντο – Οι χούλιγκανς μεταφέρουν με «κονβόι» πολεμοφόδια από το «Γ. Καραϊσκάκης» στον Ρέντη

Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή που οι χούλιγκανς μετέφεραν με «κονβόι» πολεμοφόδια από το Νέο Φάληρο στον Ρέντη, λίγο πριν τον θάνατο του Αρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, οι χούλιγκανς παρέλαβαν τα πολεμοφόδια – κροτίδες, φωτοβολίδες κ.ά – έξω από τη θύρα VIP του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» και τα πήγαν έξω από το γήπεδο στον Ρέντη όπου έγινε το αιματηρό επεισόδιο. «Λίγη ώρα πριν γίνει η επίθεση στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη σε διμοιρία των ΜΑΤ 35-40 περίπου άτομα, τα οποία επέβαιναν σε 10-15 περίπου μοτοσυκλέτες και 4 αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν έμπροσθεν της θύρας των επισήμων (VIP) του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης”», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ.

«Αφού τοποθέτησαν τα “πολεμοφόδια” εντός των αυτοκινήτων, σχημάτισαν κομβόι “προστατεύοντας” – συνοδεύοντας, οι μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα και κινήθηκαν οργανωμένα και συντονισμένα με προορισμό το “Μελίνα Μερκούρη”», σημειώνεται στο διαβιβαστικό που περιγράφει τις κινήσεις των χούλιγκανς.

Το διαβιβαστικό – φωτιά

Αίσθηση προκαλεί το διαβιβαστικό της Ασφάλειας για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, από χούλιγκανς κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη». Ειδικότερα, σκιαγραφεί, με αξιολογική κρίση, τις προεκτάσεις εγκληματικής οργάνωσης η οποία «αγγίζει», σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό, στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μεταξύ άλλων, περιγράφει «έμμεση χρηματοδότηση» των χούλιγκανς με προσκλήσεις και εισιτήρια, παράνομες διαπιστεύσεις ώστε να εισβάλουν στους αγωνιστικούς χώρους και άλλα.

Χαρακτηριστικά, για τη δομή της οργάνωσης, υπογραμμίζεται ότι: «περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που αναγνωρίζονται ως επικεφαλής της Θύρας 7, οι λεγόμενοι “μεγάλοι” και οι αποκαλούμενοι “μικροί” οι οποίοι υποτάσσονται πλήρως στα ανώτερα μέλη για την πραγματοποίηση των επιθέσεων».

Συγκεκριμένα, στο διαβιβαστικό επισημαίνεται πως: «διευθύνεται συγκεκριμένα και σε ανώτατο επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός… και χωρίς τη συμμετοχή και την υψηλή προστασία (μελών διοίκησης και στελεχών της ΠΑΕ) τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε ή θα είχε περιορισμένο εύρος και δράση».

Εν συνεχεία, τονίζεται ότι: «Η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, έχει εσωτερική διάρθρωση και σαφή ιεραρχική δομή ενώ τα μέλη της έχουν καθορισμένους ρόλους».

Αφού υποστηρίζεται ότι: «περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που αναγνωρίζονται ως επικεφαλής της Θύρας 7, οι λεγόμενοι “μεγάλοι” και οι αποκαλούμενοι “μικροί” οι οποίοι υποτάσσονται πλήρως στα ανώτερα μέλη για την πραγματοποίηση των επιθέσεων».

Μάλιστα, βάζει στο κάδρο τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, γράφοντας πως η εγκληματική οργάνωση συνδέεται ως εξής: «Ωστόσο από την λεπτομερή εξέταση και εκτίμηση του συγκεντρωθέντος αποδεικτικού υλικού προκύπτει ότι εκτός από την εμφανή ηγεσία, δεν μπορεί να αποκλεισθεί η εγκληματική οργάνωση να διευθύνεται, συγκεκαλυμμένα και σε ανώτατο επίπεδο, από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ποδοσφαιρικής ομάδας) και του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» (Ο.Σ.Φ.Π.)., χωρίς τη συμμετοχή και την «υψηλή προστασία» των οποίων, τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε άλλως θα είχε πολύ περιορισμένο εύρος και δράση».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter