«Δομόπολις SP»: Η εταιρεία-σαπάκι των Παπαθανάσηδων;

«Δομόπολις SP»: Η εταιρεία-σαπάκι των Παπαθανάσηδων;

«ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP», η εταιρεία που ψάχνει τη διοίκηση της και δεν μπορεί να επικοινωνήσει εξαιτίας του γεγονότος ότι ένας μέτοχος έχει αποβιώσει. Εκεί που ο Νίκος Παπαθανάσης, έχει αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον αδελφό του Δημήτριο που μένει στην ίδια πολυκατοικία με τον αναπληρωτή υπουργό. Όποιος περάσει έξω από την πολυκατοικία αυτή, βλέπει φαρδιά-πλατιά την πινακίδα «ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP». Προφανώς είναι η κατασκευάστρια εταιρεία του εν λόγω κτιρίου στο οποίο μένουν οι αδελφοί Παπαθανάση.

Διαβάστε σχετικά: Τζώρτζης Ρούσσος: Όταν υπογράφει κάποιος εγγύηση ευθύνεται ως πρωτοφειλέτης, αυτό έχει υπογράψει ο κ. Παπαθανάσης (Video)

Eurobank: Παρακάμπτει και τον Αστικό Κώδικα προς χάρη των Παπαθανάσηδων

Συνεχίζεται το «ξέπλυμα» Παπαθανάση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πλήρης επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του Documento από τη Eurobank για την υπόθεση Παπαθανάση

Νίκος Παπαθανάσης: Ο δόλιος υπουργός που πουλάει ανάπτυξη

Αποκάλυψη: Για χρέος 2,065 εκατ. ευρώ, ο Παπαθανάσης πλήρωσε 50.000 στη Eurobank

Η οικονομική κατρακύλα της «ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP»

Όπως μάθαμε λίαν προσφάτως από την ανακοίνωση της Eurobank, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία εξυγίανσης της ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP, με είσοδο τρίτου επενδυτή, στο πλαίσιο του Άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα. Σύμφωνα με τους όρους του σχεδίου εξυγίανσης, η doValue Greece θα λάβει επιπλέον ποσό σε μετρητά κατ’ αναλογία, σε σχέση με την ανωτέρω πίστωση.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Eurobank, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία εξυγίανσης της πιστούχου, με είσοδο τρίτου επενδυτή, στο πλαίσιο του Άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα. Άρα επίκειται με επαναδραστηριοποίηση της «ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ» μέσω του άρθρου 106 περί εξυγίανσης, με τη συμμετοχή επενδυτή.

Εδώ εισέρχεται ο πάντα αξιόπιστος «ΧΑΜΑΙΛΕΟΝ» του euro2day.gr και μας πληροφορεί: «Μας φαίνεται όμως πολύ περίεργο αυτό, καθότι ανατρέχοντας στα στοιχεία της εταιρείας στο ΓΕΜΗ, είδαμε τα εξής: Στον ισολογισμό του 2015, που υπογράφουν ο αδελφός του Νίκου, Δημήτρης Παπαθανάσης, ως αντιπρόεδρος και ο κ. Λουκάς Σαγιάς, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, η εταιρεία παρουσίαζε ενεργητικό ύψους σχεδόν 9 εκατ. ευρώ, με υποχρεώσεις ύψους 10,5 εκατ. ευρώ.

Πηγαίνοντας όμως στο 2021, όπου υπογράφουν ο κ. Σαγιάς με την ίδια ιδιότητα και ο κ. Παπαθανάσης ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, το ενεργητικό είχε μειωθεί σε… 1,46 εκατ. ευρώ (με μεγάλες αποσβέσεις και απομειώσεις αξίας) ενώ οι υποχρεώσεις ήταν πλέον πάνω από 17,2 εκατ. ευρώ (τα κεφάλαια και αποθεματικά διαμορφώνονταν σε -15,85 εκατ. ευρώ).

Δηλαδή η εταιρεία εμφανίζεται να έχει τον Φεβρουάριο του 2022 περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,46 εκατ. ευρώ και να χρωστάει 17,2 εκατ. ευρώ!

Ποιος λοιπόν θα είναι αυτός ο επενδυτής, τι ακριβώς θα αγοράσει και με τι κούρεμα; Γιατί οι αριθμοί είναι αδυσώπητοι. Για την ιστορία, να θυμίσουμε επίσης ότι η ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ συνέδεσε ήδη από το μακρινό 2006 το όνομά της με την ΤΕΚΑΛ του Παναγιώτη Ψαλτάκου μέσω της κοινοπραξίας ΔΟΜΟΤΕΚΑ, με πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας.

Συμφωνία εξυγιάνσης ή αγορά χρόνου;

Όπως βλέπουμε, πρόκειται η ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ S.P. είναι μία εταιρεία-σαπάκι, κατά το κοινώς λεγόμενο… Ποιος επενδυτής με δεδομένο ότι έχουν εκπλειστηριαστεί ακίνητα της (η βασική δηλαδή περιουσία της) θα εισέλθει στο εγχείρημα; Όπως προκύπτει από το Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας η εταιρεία έχει καταθέσει ήδη από τις 29-04-2022 αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης ενώ στις 29 Νοεμβρίου κατέθεσε αίτηση προληπτικών μέτρων μετά την κατάθεση αίτησης συμφωνίας εξυγίανσης ώστε να προστατευθεί από τους δανειστές της που κυνηγούν να λάβουν τα όσα τους οφείλονται. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι είναι εικονική η αίτηση συμφωνίας εξυγιάνσης και έγινε ώστε να υπάρξει αναστολή καταδιωκτικών μέτρων. Οψόμεθα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter