Τζώρτζης Ρούσσος: Όταν υπογράφει κάποιος εγγύηση ευθύνεται ως πρωτοφειλέτης, αυτό έχει υπογράψει ο κ. Παπαθανάσης (Video)

Τζώρτζης Ρούσσος: Όταν υπογράφει κάποιος εγγύηση ευθύνεται ως πρωτοφειλέτης, αυτό έχει υπογράψει ο κ. Παπαθανάσης (Video)

Για την σκοτεινή υπόθεση της δολιότητας Νίκου Παπαθανάση αλλά και το κούρεμα κατά 97,5%, ενόσω αυτός ήταν εξωκοινοβουλευτικός αν. υπουργός Ανάπτυξης ως έμπιστος του Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκάλυψε το Documento την Κυριακή, μίλησε ο δημοσιογράφος Τζώρτζης Ρούσσος, το βράδυ της Δευτέρας στο Kontra.

Δείτε επίσης: Eurobank: Παρακάμπτει και τον Αστικό Κώδικα προς χάρη των Παπαθανάσηδων

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον τηλεοπτικό σταθμό του Ταύρου, ο δημοσιογράφος του Documento τόνισε: «Η εφημερίδα (σ.σ. Documento) αποκάλυψε ότι ο κ. Παπαθανάσης έχει μεταβιβάσει εικονικά ακίνητά του στα παιδιά του. Αυτό γιατί το έκανε; Για να μην μπορούν να δικαιωθούν οι δανειστές του. Από εκεί και πέρα ο κ. Παπαθάνασης σε μία εταιρεία του αδερφού του, που είναι και εκείνος μέλος της διοίκησης, έχουν πάρει ένα δάνειο που είναι ανοιχτός αλληλόχρεος λογαριασμός. Αυτό σημαίνει πως είναι τα χρήματα σαν κεφάλαιο κίνησης, να το πούμε έτσι. Η τράπεζα για να δώσει, ζητάει τα νομιμοποιητικά έγγραφα μίας εταιρείας. Ο κ. Παπαθανάσης επιχειρεί να εμφανίσει τον εαυτό του ως μικρομέτοχο, μέτοχο μειοψηφίας κτλ. Ζητάει το μετοχολόγιο, βλέπει ποιος είναι και γι’αυτό ζήτησε να εγγυηθεί ο κ. Παπαθανάσης. Αυτό έγινε το μακρινό 2005. Ο κ. Παπαθανάσης βγήκε από την εταιρεία για έναν και μόνο λόγο: γιατί εκείνη την περίοδο είχε οριστεί ως διευθύνων σύμβουλος στον ΗΣΑΠ από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτή η εταιρεία δεν πήγε καλά με συνέπεια η Eurobank το 2015 να διατάξει μία διαταγή πληρωμής ύψους 1,45 εκατ. ευρώ. Στην εταιρεία. Όταν υπογράφει κάποιος εγγύηση γράφει η σύμβαση ότι ευθύνεται ως πρωτοφειλέτης. Αυτό έχει υπογράψει ο κ. Παπαθανάσης».

Δείτε επίσης: Συνεχίζεται το «ξέπλυμα» Παπαθανάση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Και εξήγησε ότι: «Συζητήθηκε το 2019 και η απόφαση βγήκε το 2020 που δικαιώνει την τράπεζα. Εκεί είναι υπουργός. Από εδώ και πέρα αρχίζει το πρόβλημα».

Δείτε επίσης: Πλήρης επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του Documento από τη Eurobank για την υπόθεση Παπαθανάση

«Παίζει με τις λέξεις»

Εν συνεχεία, ο Τζώρτζης Ρούσσος τόνισε: «Ο κ. Παπαθανάσης παίζει με τις λέξεις. Καταδικάστηκε στην αστική δικαιοσύνη για καταδολίευση δανειστών. Η τράπεζα θα μπορούσε το 2015 να πάει και εναντίον του ποινικά, δεν πήγε. Με 1683/2020 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών».

Και πρόσθεσε: «Σε όλα τα ρεπορτάζ που έχουμε βάλει στο documentonews.gr λέμε: ‘θα μας δώσετε κ. Παπαθανάση τη συμφωνία; Δεν τη δίνει…»

Κλείνοντας, αναφερόμενος στην περίπτωση του πλειστηριασμού εργατικής κατοικίας, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Την ώρα που ο κ. Παπαθανάσης και ο κ. Γεωργιάδης λένε πόσα καλά τα έκανε η τράπεζα, ένα servicer πάει να πάρει το σπίτι μίας γυναίκας που χρώσταγε 7.500 ο σύζυγός της για αγροτικό αυτοκίνητο, και της ζητάει 39.000 ευρώ δεδουλευμένους τόκους».

Διαβάστε επίσης

Νίκος Παπαθανάσης: Ο δόλιος υπουργός που πουλάει ανάπτυξη

Αποκάλυψη: Για χρέος 2,065 εκατ. ευρώ, ο Παπαθανάσης πλήρωσε 50.000 στη Eurobank

ΣΥΡΙΖΑ: «Να δημοσιεύσει τον διακανονισμό που έσβησε 2 εκατ. χρέη με μόλις 50.000 ευρώ ο Παπαθανάσης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter