Δώρα Αυγέρη: Ο κ. Καραμανλής «συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω» να λέει ψέματα (Video)

Δώρα Αυγέρη: Ο κ. Καραμανλής «συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω» να λέει ψέματα (Video)

«Ο κ. Καραμανλής είναι αδιόρθωτος και ψεύτης. “Συλλαμβάνεται επ αυτοφώρω” να λέει ψέματα ότι δεν είχε λάβει προειδοποίηση για ατυχήματα» τόνισε η Δώρα Αυγέρη μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, απαντώντας στα ψέματα που είπε ο πρώην υπουργός Μεταφορών στην ίδια εκπομπή στην οποία προηγήθηκε, ότι δεν είχε λάβει καμία τέτοια προειδοποίηση.

Η Δώρα Αυγέρη απάντησε στα ψέματα του Κώστα Καραμανλή έχοντας στα χέρια της την επιστολή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του κυρίου Τσαλίδη, προς τον ίδιο τον πρώην υπουργό Μεταφορών και τους ιθύνοντες του ΟΣΕ, η οποία είχε σταλεί ενάμιση χρόνο πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη και δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου, την επομένη της κατάθεσης του κ. Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή (13-2-2024), όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τη γαλάζια πλειοψηφία ώστε να κληθεί ο κ. Τσαλίδης για κατάθεση.

Μάλιστα, η Δώρα Αυγέρη διάβασε απόσπασμα από τη συγκεκριμένη επιστολή: «Ο κ. Τσαλικίδης μιλά για έλλειψη προσωπικού του ΟΣΕ, για μη λειτουργία του Κέντρου ελέγχου στο Λιανοκλάδι, τη γενικότερη αίσθηση εγκατάλειψης σιδηροδρομικής υποδομής χωρίς να υπάρχει ορατό σχέδιο αναδιοργάνωσης του, που καθιστούν τη σιδηροδρομική λειτουργία δύσκολη και επικίνδυνη. Λέει μέσα στη σελίδα 3 ο κ. Τσαλίδης. Η παράταση και επιδείνωση της υφιστάμενης κατάστασης δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των συμβάντων επί γραμμής, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας».

«Ο κύριος Τσαλίδης, ο οποίος ακριβώς επειδή αυτά που ζητούσε για να μην υπάρχει ο κίνδυνος ορατού συμβάντος, δεν έγιναν, παραιτήθηκε κιόλας» επεσήμανε.

«Τι απάντησε ο κύριος Καραμανλής ξεκάθαρα στη δική σας ερώτηση;» είπε η κυρία Αυγέρη απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους της εκπομπής. «Είπε ψέματα. Είναι δεύτερη φορά που πιάνεται να λέει ψέματα γι’ αυτή την ιστορία. Όπως είπε και ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που κανονικά η γαλάζια πλειοψηφία θα έπρεπε να συμφωνήσει γιατί τέθηκε αυτό το ζήτημα από την αντιπολίτευση, να πάει για ψευδορκία στη Δικαιοσύνη ο κύριος Καραμανλής, πράγμα που δεν έκανε. Και όχι μόνο δεν το έκανε αυτό η γαλάζια πλειοψηφία. Μετά από τη δημοσιοποίηση αυτού του πολύ σοβαρού εγγράφου και προειδοποίησης, η Εξεταστική Επιτροπή με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας δεν κάλεσε τον κύριο Τσαλίδη να καταθέσει για δεύτερη φορά και αρνήθηκε να στείλει τον κύριο Καραμανλή στη Δικαιοσύνη».

«Ακριβώς επειδή έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία η γαλάζια πλειοψηφία ότι μπορεί να παίξει τον ρόλο του εισαγγελέα, γιατί δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του εισαγγελέα. Είναι ένας κακός συνήγορος του κυρίου Καραμανλή που καθίσταται πλέον συνυπεύθυνη. Θα γίνει αυτό εφόσον ο κύριος Καραμανλής, ο αδιόρθωτος και ψεύτης κύριος Καραμανλής, δεχτεί να θέσει εαυτόν στη βάσανο των ερωτήσεων του φυσικού δικαστή. Επαναλαμβάνω, εμείς δεν λέμε ότι καταδικάζουμε τον κύριο Καραμανλή. Λέμε ότι είναι ψεύτης. Τον κατηγορώ για τα ψέματα», τόνισε η Δώρα Αυγέρη.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο ξαφνικός έρωτας του Μητσοτάκη για το Documento και άλλες ιστορίες


Η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται για τα νούμερα της φτώχειας – Πανηγυρίζουν για την προβληματική ανάπτυξη


Κυβέρνηση σε αποδρομή: Πέντε παραιτήσεις και μία διαγραφή σε 14 ημέρες…


Αποσταθεροποιημένος Μητσοτάκης, κάλυψε Καραμανλή, εκτός ορίων μετωπική με Βαγγέλη Μαρινάκη


Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Βορίδης κάλυπτε τους Παπασταύρου και Μπρατάκο…


 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter