Δούρου: Θα υλοποιήσει η κυβέρνηση το ψήφισμα της Βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους;

Δούρου: Θα υλοποιήσει η κυβέρνηση το ψήφισμα της Βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους;

«Τιμάμε σήμερα τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης, που σαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, το 1963, δολοφόνησε το φασιστικό παρακράτος και τα στελέχη του, οι ατιμώρητοι δωσίλογοι της Κατοχής» τονίζει σε δήλωσή της η τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου και προκαλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει «το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής τον Δεκέμβριο του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους».

«Σήμερα, περίοδο που στην Ευρώπη έχει επιστρέψει ο πόλεμος και σηκώνει κεφάλι ο φασισμός, παλεύουμε, στα βήματα του Λαμπράκη, για Ειρήνη με Δικαιοσύνη» τονίζει η βουλεύτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει:

«Παλεύουμε για μια αυτόνομη Ευρώπη – αντιφασιστικό πόλο και παράγοντα ειρήνης και ευημερίας των λαών. Παλεύουμε για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Παλεύουμε για να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, μαζί με άλλες χώρες, ειρηνευτικές πρωτοβουλίες στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Παλεύουμε για να μπει τέλος στη σφαγή στη Γάζα, να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου, απελευθέρωση των ομήρων, αποτροπή της διεύρυνσης της σύγκρουσης σε περιφερειακό επίπεδο. Παλεύουμε για να αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλία η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο ενεργητικής, πολυμερούς διπλωματίας για δικαιοσύνη και ασφάλεια, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που θα συμβιώνουν ειρηνικά, με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους. Κράτους που σήμερα αναγνώρισαν Ισπανία, Νορβηγία και Ιρλανδία. Τι θα πράξει η ελληνική κυβέρνηση; Θα υλοποιήσει το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής τον Δεκέμβριο του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους;»

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ραγδαίες εξελίξεις για ενημέρωση Ανδρουλάκη από την ΑΔΑΕ

Ο… «κεντρώος» Βορίδης αδειάζει τον δεξιό Γεωργιάδη: Θα εκτεθεί η χώρα εάν καταγγείλουμε τη συμφωνία των Πρεσπών (Video)

Νέο σοκαριστικό περιστατικό στην Ερμού – «Της επιτέθηκε στο πρόσωπο και την καρωτίδα»

Νέα αποκάλυψη Πολάκη: «Επιτελική» απόπειρα σε διαγωνισμό για κάμερες μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Κασσελάκης για τη γροθιά στα μπουζούκια: «Είναι καιρός η δηθενιά της πολιτικής να τελειώσει» (Video)

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter