Δραματικές ώρες στη Γάζα – Αποχώρησε η Χαμάς από τις συνομιλίες για εκεχειρία

Δραματικές ώρες στη Γάζα – Αποχώρησε η Χαμάς από τις συνομιλίες για εκεχειρία

Στο κενό πέφτουν οι συνομιλίες για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα, καθώς η αντιπροσωπεία της Χαμάς αποχώρησε από τις διαπραγματευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στο Κάιρο, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον Αλ Ρισέκ, «ο σκοπός της κατάληψης της Ράφα από το Ισραήλ είναι η ματαίωση των προσπαθειών που γίνονται για την εκεχειρία. Παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας σχετικά με την πρόταση της Αιγύπτου».

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Θα πετύχουμε τους στόχους μας»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ έστειλε μήνυμα σε… «φίλους και εχθρούς» της χώρας του ότι θα «κάνει ό,τι χρειαστεί για να πετύχει τους πολεμικούς στόχους της στη Γάζα και στον βορρά»,

«Απευθύνομαι στους εχθρούς του Ισραήλ καθώς και στους καλύτερους φίλους μας και λέω: το κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να υποταχθεί», είπε ο Γκάλαντ, σύμφωνα με δηλώσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του. «Θα σταθούμε δυνατοί, θα επιτύχουμε τους στόχους μας, θα χτυπήσουμε τη Χαμάς, θα χτυπήσουμε τη Χεζμπολάχ και θα επιτύχουμε την ασφάλεια».

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή, δεν έχουμε άλλη χώρα. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο και, επαναλαμβάνω, ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να υπερασπιστούμε τους πολίτες του Ισραήλ, να απομακρύνουμε τις σατανικές απειλές εναντίον μας και να αντισταθούμε σε αυτούς που προσπαθούν να μας καταστρέψουν», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Ραμόν Φονσέκα – Ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στα Panama Papers

Ιράν: Απελευθερώθηκαν επτά ναυτικοί του πλοίου Aries που έχει κατασχεθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Χαλάει απότομα ο καιρός: Έντονα φαινόμενα τη νύχτα – Η τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ

Βόρεια Μακεδονία: Η νέα πραγματικότητα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά τη νίκη των εθνικιστών του VMRO

Θρασύτατοι διαρρήκτες στη Θεσσαλονίκη: «Φύγετε, έχουμε καλέσει το 100» – «Το γνωρίζουμε» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter