Δυναμική παρουσία της ELPEN στη διεθνή έκθεση CPhI

Δυναμική παρουσία της ELPEN στη διεθνή έκθεση CPhI

Η ELPEN συμμετείχε για 11η χρονιά στη διεθνή έκθεση CPhI Worldwide, που πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2021 στο Μιλάνο της Ιταλίας και διαδικτυακά από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2021.

Αποτελώντας μία από τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις στο χώρο του φαρμάκου, η CPhI Worldwide είναι το σημείο συνάντησης χιλιάδων επαγγελματιών και προμηθευτών φαρμάκων από όλο τον κόσμο. Η διεξαγωγή της γίνεται εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου φαρμακευτικού επιχειρείν.

Κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης, το περίπτερο της ELPEN προσέλκυσε ένα μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων στην έκθεση. Στο πλαίσιο αυτό, περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι του φαρμακευτικού κλάδου πραγματοποίησαν συναντήσεις με στελέχη της εταιρείας, με στόχο την παρακολούθηση της πορείας των συμφωνιών που είναι σε εξέλιξη, αλλά και την προώθηση των προϊόντων ιδιοκτησίας της ELPEN στις αγορές εξωτερικού. Παράλληλα, διερευνήθηκαν νέες ευκαιρίες για την ελληνική αγορά σε πρωτότυπα και γενόσημα φάρμακα, καθώς επίσης και συνεργασίες ανάπτυξης νέων μορίων με καταξιωμένες Ευρωπαϊκές εταιρείες.

Η εξαγωγική δραστηριότητα της ELPEN εκτείνεται σε 18 ευρωπαϊκές χώρες και 41 παγκοσμίως. Εδώ και χρόνια η εταιρεία γνωρίζει σημαντική καταξίωση στις διεθνείς αγορές με τα σκευάσματά της να σηματοδοτούν έναν άξιο πρεσβευτή του Ελληνικού Φαρμάκου στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας, της Άπω και Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Η περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του επενδυτικού πλάνου ύψους 125 εκ. ευρώ, που υλοποιεί ήδη η ELPEN με την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων κι ενός Πάρκου Έρευνας και Καινοτομίας.
Τερματισμός μετά από 2.421 χλμ. για τον Άγη Εμμανουήλ

Τερματισμός μετά από 2.421 χλμ. για τον Άγη Εμμανουήλ

 

Τη γραμμή τερματισμού στη Γλασκώβη πέρασε ο Άγης Εμμανουήλ, ολοκληρώνοντας μια διαδρομή 2.421 χλμ. Στόχος του ήταν να βρεθεί με τα δικά του μηνύματα στην COP26, τη πολύ σημαντική συνεδρίαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας.

Ξεκινώντας στις 11 Αυγούστου 2021 από την Πνύκα, ο υπερμαραθώνιος του κλίματος οδήγησε τον Άγη Εμμανουήλ σε μια διαδρομή από ιστορικές Ευρωπαϊκές πόλεις, πολλές από τις οποίες μαστίζονται ήδη από τις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής. Μετά την Ελλάδα, πρώτος σταθμός στη διαδρομή του ήταν πόλεις της Ιταλίας, από το Μιλάνο μέχρι την Πάντοβα. Περνώντας στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, από τη Λυόν μέχρι το Παρίσι, κι από το Λονδίνο μέχρι την Γλασκώβη συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και σωρεία υποστηρικτών.

Η διαδρομή του έφτασε στο τέλος της με τη στήριξη ανθρώπων από όλη την Ευρώπη και φυσικά με τη δική του ακούραστη θέληση να κάνει το αδύνατο δυνατό, δίνοντας έτσι ένα λαμπρό παράδειγμα.

Ο Άγης πέρασε την αψίδα του τερματισμού ΜακΛένναν, στο πάρκο Γκλάσγκοου Γκριν της Γλασκώβης. Από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας τον υποδέχθηκε και συνεχάρη ο Γραμματέας της Πρεσβείας, Γιώργος Δρακόπουλος, ενώ παρούσα ήταν και η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

Αναφερόμενος στον τερματισμό του, ο Άγης Εμμανουήλ τόνισε: «Την 5η Νοέμβρη δε θα την θυμάμαι μόνο για την ολοκλήρωση της δράσης μου «2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή» – άλλωστε η Cop26 ήταν άλλη μια αφορμή για να μιλήσω για τις πολυπαθείς και παρεξηγημένες από εμάς τους ανθρώπους Αξίες και Αρχές. Θα την θυμάμαι για αυτόν τον τελευταίο, συμβολικό, Μαραθώνιο των 42,2 χλμ. που ολοκληρώθηκε σε 3 ώρες 50’…»

Το almora PLUS® effervescent και το almora PLUS® SPORT φρόντισαν για τις ανάγκες ενυδάτωσης του Άγη Εμμανουήλ στον αγώνα του κατά της κλιματικής αλλαγής, που έφερε τον τίτλο «Μετακίνηση 7: Αθήνα – Γλασκώβη».

Δυναμικό παρών και στον 38ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Μετά την επιτυχημένη έκβαση του υπερμαραθωνίου αγώνα του, ο Άγης Εμμανουήλ αποφάσισε ανήμερα των γενεθλίων του να «κλείσει» τη δράση του τρέχοντας και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι της ELPEN ήταν εκεί για να τον υποδεχθούν και να τον συγχαρούν για τον υπεράνθρωπο αγώνα που έκανε!

Για 3η συνεχή χρονιά στο «Unlimited Abilities Days»

Η ELPEN βρέθηκε για 3η συνεχή χρονιά στους χορηγούς της εκδήλωσης «Unlimited Abilities Days», που διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική οργάνωση «Humane Empowering People». Πρόκειται για μια γιορτή θεσμό για τους ανθρώπους με ορατές και αόρατες αναπηρίες.

Με κεντρικό θέμα «Abilities Days 2021: Τεχνολογία χωρίς Περιορισμούς» η φετινή εκδήλωση επικεντρώθηκε στην τεχνολογία, την εξέλιξή της και του τρόπους αξιοποίησής της με θετικό πρόσημο στη ζωή των Ατόμων με Αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ανέπτυξε 3 υβριδικές δράσεις:
τα Abilities Talks, ομιλίες και συζητήσεις πάνω στις ενότητες: i) Τεχνολογία & Αναπηρία, ii)Τεχνολογία & Υγεία, iii) Τεχνολογία & Κοινωνία,
το Design & Care Hackathon, έναν καλλιτεχνικό διαδικτυακό διαγωνισμό, όπου σχεδιαστές/γραφίστες/καλλιτέχνες καλούνται να συμμετέχουν στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό και να σχεδιάσουν για τις σπάνιες παθήσεις,
το Think & Care Challenge, διαδραστικές δραστηριότητες στην εκπαίδευση, την τέχνη, την εργασία, τον αθλητισμό, την ευεξία, την αναπηρία και την τεχνολογία
Το έργο της «Humane» είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους με ορατή ή αόρατη αναπηρία. Σταθερή επιδίωξή της είναι η ανάδειξη των ικανοτήτων τους, καθώς και των πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ενδυνάμωσή τους με απώτερο σκοπό την ενεργοποίηση και την ευαισθητοποίηση του κάθε πολίτη. Οι προσπάθειες της «Humane» επικεντρώνονται επίσης και στην εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού και της έλλειψης κατάλληλης εκπαίδευσης, φαινόμενα με τα οποία έρχεται αρκετά συχνά αντιμέτωπη η συγκεκριμένη κατηγορία συνανθρώπων μας.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από κάποια χρόνια πάθηση ή έχουν κάποια μορφή αναπηρίας αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, το οποίο πρέπει να τυγχάνει ισότιμης μεταχείρισης και απρόσκοπτης πρόσβασης στις καθημερινές δραστηριότητες. Πάνω από όλα όμως πρέπει να εισπράττει σωστή συμπεριφορά και διαρκή ενθάρρυνση από το σύνολο της κοινωνίας.

Η ELPEN στον 38ο Μαραθώνιο της Αθήνας!

Για μια ακόμη χρονιά η ELPEN αγωνίστηκε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου 2021. Οι εργαζόμενοί της συμμετείχαν δυναμικά και στις τρεις διαδρομές, αγωνιζόμενοι με όλες τους τις δυνάμεις. Άπαντες τερμάτισαν, ενισχύοντας με ενθουσιασμό το μοναδικό αυτό αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας και κύρους.

Το almora PLUS® SPORT φρόντισε για τις ανάγκες ενυδάτωσης των δρομέων της ELPEN, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των αθλητικών τους επιδόσεων.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο 38ος Μαραθώνιος της Αθήνας επανήλθε δυναμικά, σημειώνοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών. Περισσότεροι από 9.800 δρομείς από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, συμμετείχαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, κόπο και χρόνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter