Δυτική Όχθη: Ο στρατός του Ισραήλ συνέλαβε 85 Παλαιστίνιους

Δυτική Όχθη: Ο στρατός του Ισραήλ συνέλαβε 85 Παλαιστίνιους

Οι επιδρομές του Τελ Αβίβ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνεχίζονται ακάθεκτες αφού ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε 85 ακόμη Παλαιστίνιους εκεί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρατουμένων από τις 7 Οκτωβρίου σε 1.460, ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΜΚΟ «Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων».

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν περισσότερους από 85 πολίτες το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης από πόλεις και κωμοπόλεις στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ανέφερε ο σύλλογος σε δελτίο Τύπου. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ορισμένοι ηγέτες της Χαμάς και πέντε γυναίκες, πρόσθεσε η οργάνωση.

Ανέφερε επίσης: «Ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων που βρίσκονται σε ισραηλινή επιμέλεια έχει φτάσει περίπου 6.700 μετά τα πρόσφατα κύματα συλλήψεων από τις 7 Οκτωβρίου».

Η σύγκρουση στη Γάζα ξεκίνησε όταν η παλαιστινιακή ομάδα Χαμάς ξεκίνησε την Επιχείρηση «Πλημμύρα του Αλ Ακσά» – μια πολύπλευρη αιφνιδιαστική επίθεση στις 7 Οκτωβρίου που περιελάμβανε ένα μπαράζ από εκτοξεύσεις ρουκετών και διεισδύσεις στο Ισραήλ από ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Η Χαμάς είπε ότι η εισβολή έγινε σε αντίποινα για την εισβολή στο τέμενος Αλ Άκσα και την αυξανόμενη βία από τους Ισραηλινούς εποίκους εναντίον των Παλαιστινίων.

Στη συνέχεια, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε έναν ανελέητο βομβαρδισμό στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σχεδόν 8.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 6.546 Παλαιστίνιοι και 1.400 Ισραηλινοί.

Οι 2,3 εκατομμύρια κάτοικοι της Γάζας έχουν ξεμείνει από τρόφιμα, νερό, φάρμακα και καύσιμα, και οι νηοπομπές βοήθειας που επιτρέπονται στη Γάζα έχουν μεταφέρει μόνο ένα κλάσμα από αυτό που χρειάζεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter