Δυτική Όχθη: Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην Τζενίν – Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες (Video)

Δυτική Όχθη: Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην Τζενίν – Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες (Video)

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην κατεχόμενη πόλη Τζενίν και τον παρακείμενο προσφυγικό καταυλισμό.

Ανταποκριτής του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων WAFA ανέφερε ότι μια μεγάλη μονάδα του ισραηλινού στρατού, συνοδευόμενη από στρατιωτική μπουλντόζα, εισέβαλε στον καταυλισμό από πολλές κατευθύνσεις το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά από μια άλλη στρατιωτική επιδρομή τη νύχτα.

Εν τω μεταξύ, Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές ανέβηκαν στις στέγες πολλών κτιρίων, ενώ η μπουλντόζα κατέστρεψε τους δρόμους και τις υποδομές στον καταυλισμό και τα περίχωρά του.

Στο σημείο ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ομάδων της Παλαιστινιακής Αντίστασης και ισραηλινών στρατιωτών εισβολής, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα και τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων Παλαιστινίων, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος είπε ότι οι δυνάμεις κατοχής στόχευσαν ένα ασθενοφόρο στη Τζενίν και τραυμάτισαν έναν από τους παραϊατρικούς εργαζόμενους με μια σφαίρα στην πλάτη. Επιπλέον, ισραηλινοί στρατιώτες εξακολουθούν να εμποδίζουν ιατρικές ομάδες να εισέλθουν στον καταυλισμό για να φτάσουν στους τραυματίες.

Σύμφωνα με την WAFA, οι δυνάμεις κατοχής εξακολουθούν να στέλνουν ενισχύσεις στην πόλη και το στρατόπεδο της Τζενίν από όλες τις κατευθύνσεις, υποστηριζόμενες από στρατιωτικές μπουλντόζες και drone.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter