ΕΕ: Στις 19 Ιουνίου η συζήτηση για το 11ο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία

ΕΕ: Στις 19 Ιουνίου η συζήτηση για το 11ο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία

Οι πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέβαλαν τον συντονισμό του 11ου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τις 19 Ιουνίου σύμφωνα με ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της.

«Οι πρεσβευτές κατάφεραν να σημειώσουν πρόοδο στη συζήτηση του 11ου πακέτου κυρώσεων, αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία που πρέπει να οριστικοποιηθούν. Η επόμενη συζήτηση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Μόνιμων Αντιπροσώπων της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο διπλωμάτης.

Η εφημερίδα Politico ανέφερε ότι οι κυρώσεις μπλοκάρονται από την Ελλάδα και την Ουγγαρία, ζήτησαν να αφαιρεθούν ορισμένες εταιρείες από τον κατάλογο εκείνων που υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ρωσίας να ξεπεράσει τις δυτικές κυρώσεις.

Νωρίτερα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα στοχεύει στην καταπολέμηση των αποτελεσματικών μέτρων που έχουν λάβει η Ρωσία και οι χώρες-εταίροι της για να ξεπεράσουν τους δυτικούς περιορισμούς. Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να επιβληθούν κυρώσεις κατά των εταιρειών που προμηθεύουν κυρωμένα προϊόντα στη Ρωσία παρά τις απαγορεύσεις της ΕΕ. Η Κομισιόν σημείωσε ότι οι προτεινόμενες απαγορεύσεις της ως μέρος της 11ης δέσμης μέτρων θα μπλοκάρουν εμπορικές συναλλαγές αξίας 11,4 δισ. ευρώ ετησίως.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter