Εφιαλτική η κατάσταση στον Έβρο: Ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο – Εκκενώσεις οικισμών και συνεχείς αναζωπυρώσεις

Εφιαλτική η κατάσταση στον Έβρο: Ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο – Εκκενώσεις οικισμών και συνεχείς αναζωπυρώσεις

Δραματική είναι η κατάσταση στον Έβρο, όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη για πέμπτη ημέρα, ενώ από το πρωί της Τετάρτης είναι ενεργά τρία πύρινα μέτωπα και συγκεκριμένα αυτά της Δαδιάς, της Μελίας, της Λεπτοκαρυάς και της Συκορράχης.

Η φωτιά που από την Τρίτη καίει στην Κίρκη και τη Συκορράχη κατέβηκε προς την περιοχή της Αύρας όπου επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις. Επίσης μέτωπο πυρκαγιάς προερχόμενο από τη Δαδιά κινείται προς τους οικισμούς των Κοίλων και της Μελίας οι οποίοι εκκενώνονται καθώς και προς το ρέμα της Ιτέας στη Μάνθεια. Τέλος μέτωπο πυρκαγιάς υπάρχει και στην περιοχή της Μαυρόπετρας το οποίο κινείται νοτιοδυτικά προς τη Συκορράχη και το Νομό Ροδόπης.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, αντιμετωπίζονται πολλές αναζωπυρώσεις που έχουν δημιουργήσει μέτωπα πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές Μελία, Κοίλα, Γρατινή, Χαμηλό, Βέλκιο και Μεστή γι΄αυτό και εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων αυτών των περιοχών.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο μέτωπο 15-20 χιλιομέτρων με κατεύθυνση προς τη Ροδόπη.

Νωρίτερα εστάλη νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Κοίλα και Μελία, ώστε να εκκενώσουν προς Φέρες.Μετά τις 2 το μεσημέρι έκλεισε εκ νέου η Εγνατία Οδός, καθώς και η παλιά Εθνική Οδός από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή λόγω των αναζωπυρώσεων.

Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία στο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης με κατεύθυνση από το ύψος του ανατολικού κόμβου Κομοτηνής έως το ύψος του κόμβου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης και στο ρεύμα Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής από το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέο μήνυμα του 112 – Εκκενώνονται ακόμη δύο περιοχές

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη: Έκλεισε ξανά η Εγνατία – Νέο μήνυμα του 112

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter