Εφιάλτης δίχως τέλος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε προσφυγικό καταυλισμό – Επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ από την Υεμένη

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε προσφυγικό καταυλισμό – Επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ από την Υεμένη

Δεν έχει τέλος το αιματοκύλισμα στη Γάζα, με το Ισραήλ να βομβαρδίζει προσφυγικό καταυλισμό στη Τζαμπάλια, τη Χαμάς να ανακοινώνει απελευθέρωση ξένων ομήρων τις επόμενες μέρες, ενώ ο στρατός της Υεμένης ανήγγειλε την έναρξη ειδικών επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ.

Δεκάδες νεκροί μετά από βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με ιατρικό αξιωματούχο και τις παλαιστινιακές αρχές στην πολιορκημένη περιοχή.

«Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν», δήλωσε στο Al Jazeera ο διευθυντής του ινδονησιακού νοσοκομείου. Είπε ότι το νοσοκομείο δεν ήταν ακόμη σε θέση να παράσχει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων καθώς εξακολουθούσε να μετράει τα θύματα. Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στον ισραηλινό βομβαρδισμό.

 

Η επίθεση έρχεται καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να πλήττει τη Λωρίδα της Γάζας σε έναν ανελέητο βομβαρδισμό , ο οποίος σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές έχει σκοτώσει 8.525 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 3.500 παιδιά, από την έναρξη των μαχών στις 7 Οκτωβρίου.

 

Η Χαμάς θα απελευθερώσει ομήρους τις επόμενες ημέρες

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε την Τρίτη ότι θα απελευθερώσει τις επόμενες ημέρες ξένους ομήρους. «Ενημερώσαμε τους διαπραγματευτές ομήρων ότι θα απελευθερώσουμε έναν ορισμένο αριθμό ξένων τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ Κασάμ, σε τηλεοπτικό διάγγελμα

O στρατός του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι σκότωσε ανώτερο διοικητή της Χαμάς στη Τζαμπάλια

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι σκότωσε τον Εμπραχίμ Μπιαρί, διοικητή του κεντρικού τάγματος Τζαμπάλια της οργάνωσης Χαμάς: «Πολεμικά αεροσκάφη των IDF, καθοδηγούμενα από την υπηρεσία πληροφοριών Shin Bet, σκότωσαν τον Εμπραχίμ Μπιαρί, διοικητή του κεντρικού τάγματος Τζαμπάλια της  οργάνωσης Χαμάς, ο οποίος ήταν ένας από τους αρχηγούς της δολοφονικής τρομοκρατικής επίθεσης στις 7 Οκτωβρίου. Πολλοί τρομοκράτες της Χαμάς τραυματίστηκαν επίσης στην επίθεση».

Η Χαμάς, ωστόσο, δεν έχει σχολιάσει τον ισχυρισμό του Ισραήλ, ότι ο ανώτερος διοικητής τους σκοτώθηκε στην ισραηλινή επίθεση στην Τζαμπαλία

Οι IDF λένε ότι τα στρατεύματα κατέλαβαν το προπύργιο της Χαμάς στη Τζαμπάλια

Σε ανακοίνωση τους οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο ενός στρατιωτικού προπυργίου της Χαμάς στην βόρεια Γάζα και να σκοτώσουν 50 μαχητές και στελέχη της

Η Υεμένη ξεκίνησε ειδικές επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ

Ο στρατός της Υεμένης ανήγγειλε την έναρξη ειδικών επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ, εν μέσω της πολιορκίας του στη Γάζα, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή να κλιμακώνεται επικίνδυνα, και πλέον εντείνονται οι φόβοι για γενίκευση της σύγκρουσης.

Ο εκπρόσωπος του στρατού της χώρας δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι ήταν η τρίτη τους επιχείρηση με στόχο το Ισραήλ – και ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Η Αίγυπτος και η Ιορδανία καταδικάζουν τα ισραηλινά χτυπήματα στην Τζαμπάλια

Τα υπουργεία Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Ιορδανίας εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν τα ισραηλινά πλήγματα στην Τζαμπάλια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κατά τα οποία η Χαμάς,ανέφερε ότι σκοτώθηκαν περίπου 50 Παλαιστίνιοι.

Η Αίγυπτος περιγράφει τις αεροπορικές επιδρομές ως «απάνθρωπες» και ως «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και προειδοποιεί για τις συνέπειες των «αδιάκριτων επιθέσεων εναντίον αμάχων μέσα και γύρω από νοσοκομεία, όπου αναζητούν καταφύγιο». Το Κάιρο καλεί επίσης τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει για να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις και να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας.

Η Ιορδανία καταδίκασε επίσης την ισραηλινή επίθεση σε έντονο τόνο, θεωρώντας το Ισραήλ υπεύθυνο για τις τελευταίες εξελίξεις. Το Αμμάν καταδίκασε επίσης τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη και τη βία των εποίκων κατά των Παλαιστινίων.

Τι είναι η Τζαμπαλία

Η Τζαμπαλία είναι ο μεγαλύτερος από τους οκτώ προσφυγικούς καταυλισμούς της Λωρίδας της Γάζας.
Το πυκνοκατοικημένο στρατόπεδο στα βόρεια του πολιορκημένου θύλακα καλύπτει μια έκταση μόλις 1,4 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, υπάρχουν περίπου 116.000 εγγεγραμμένοι πρόσφυγες στον καταυλισμό.
Ο ισραηλινός στρατός έχει χτυπήσει επανειλημμένα το στρατόπεδο από την έναρξη του πολέμου, μεταξύ άλλων στις 9, 12, 19 και 22 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο καταυλισμός στεγάζει τρία σχολεία υπό τη διεύθυνση του ΟΗΕ, τα οποία έχουν μετατραπεί σε καταφύγια για εκατοντάδες εκτοπισμένες οικογένειες.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο καταυλισμός υποφέρει από συνωστισμό και έλλειψη ζωτικού χώρου.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Η Υεμένη ξεκίνησε ειδικές επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ – Φόβοι για γενίκευση της σύγκρουσης

Αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα – Πάνω από 50 νεκροί σε προσφυγικό καταυλισμό (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter