Εφιάλτης στη Γάζα: Περικυκλωμένη από στρατεύματα η πόλη – Οι Ισραηλινοί στέλνουν πίσω τους Παλαιστίνιους εργαζόμενους

Εφιάλτης στη Γάζα: Περικυκλωμένη από στρατεύματα η πόλη – Οι Ισραηλινοί στέλνουν πίσω τους Παλαιστίνιους εργαζόμενους

Σφίγγει ο κλοιός για εκατομμύρια Παλαιστινίους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, που μάχονται καθημερινά για την επιβίωσή τους εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών και επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού.

Το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά τους έχουν περικυκλώσει την πόλη της Γάζας και έχουν στόχο «την ολική εξουδετέρωση της Χαμάς».

«Είμαστε στο αποκορύφωμα των επιχειρήσεων. Καταγράψαμε σπουδαίες επιτυχίες και έχουμε προχωρήσει από τα περίχωρα της πόλης της Γάζας», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του, ακολουθώντας αυτή των IDF.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι φωνές για παύση του πυρός ώστε να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας που καλούνται να επιβιώσουν ελλείψει τροφίμων, νερού, φαρμάκων και καυσίμων.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή αρχή, τουλάχιστον 9.061 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου όπου ξεκίνησαν ο ισραηλινές επιχειρήσεις.

Πίσω στη Γάζα 18.500 εργαζόμενοι στο Ισραήλ

«Οι εργαζόμενοι από τη Γάζα που βρίσκονταν στο Ισραήλ την ημέρα της έναρξης του πολέμου θα σταλούν πίσω», ανέφερε το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας σε ανακοίνωσή του. «Το Ισραήλ κόβει όλους τους δεσμούς με τη Γάζα, δεν θα υπάρχουν πλέον παλαιστίνιοι εργαζόμενοι» από τον θύλακα στη χώρα, πρόσθεσε.

Περίπου 18.500 πολίτες της Γάζας διέθεταν άδειες εργασίας στο Ισραήλ τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος, σύμφωνα με το COGAT, όργανο του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας αρμόδιο για τις πολιτικές υποθέσεις στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, το COGAT δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει πόσοι ακριβώς εργαζόμενοι από τη Γάζα βρίσκονταν στο Ισραήλ την ημέρα που άρχισε ο πόλεμος. Ισραηλινά ΜΜΕ υπολογίζουν πως ήταν ως και 4.000.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter