Εγκλημα στη Λούτσα: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή εκτέλεση από ξένους πράκτορες;

Εγκλημα στη Λούτσα: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή εκτέλεση από ξένους πράκτορες;
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από τη δολοφονία των έξι ατόμων στη Λούτσα το απόγευμα της Δευτέρας. Ενώ οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν από την Ελληνική Αστυνομία και μεταδόθηκαν αστραπιαία από τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» αντίπαλων συμμοριών υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε κάτι άλλο. Πολιτικό έγκλημα με δράση ξένων πρακτόρων.

Τα γνωστά στοιχεία είναι τα ακόλουθα. Εξι άτομα δολοφονήθηκαν ταυτόχρονα. Τα τέσσερα βρέθηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε δρομο της Λούτσας. Δύο βρέθηκαν έξω από αυτό. Πιθανόν βγήκαν από το αυτοκίνητο.

Τα έξι θύματα έχουν γαλλικά διαβατήρια αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό αν είναι γνήσια ή πλαστά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των διαβατηρίων δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Τα ονόματα στα διαβατήρια δείχνουν ότι τα θύματα είναι Τούρκοι, κάποιοι λένε ότι είναι κουρδικής καταγωγής.

Το αυτοκίνητο, παλιό και φθηνό, είχε πρόχειρα τοποθετημένες, με αυτοκόλλητη ταινία, γερμανικές πινακίδες.

Τα θύματα πυροβολήθηκαν από δύο ή τρία πιστόλια, πράγμα που δείχνει ότι οι δολοφόνοι ήταν τουλάχιστον δύο.

Το ηχητικό που έχει καταγράψει τους πυροβολισμούς έχει διάρκεια 35 δευτερόλεπτα και οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο είναι -ανάλογα με την πηγή- έως και 60.

Πάνω στα θύματα και στο αυτοκίνητό τους δεν βρέθηκαν όπλα ή ναρκωτικά.

Εδώ αρχίζουν ερωτήματα και προβληματισμοί:

1. Η Ελληνική Αστυνομία, αυτόματα σε περιπτώσεις δολοφονιών που δεν εξηγούνται αλλιώς διαρρέει το σενάριο του «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών αντίπαλων συμμοριών». Ομως δεν βρέθηκαν ούτε όπλα ούτε ναρκωτικά στα θύματα ούτε έχουν απασχολήσει τις αρχές. Πώς ξέρουν ότι είναι «συμμορία»;

2. Εξι άτομα στριμωγμένα σε ένα παλιό αυτοκίνητο δεν είναι το μεταφορικό μέσο που θα επέλεγαν μέλη μαφίας. Αντίθετα, μια παράνομη τουρκική ή κουρδική οργάνωση, που κάνει οικονομία σε πόρους, θα μπορούσε αναγκαστικά να το επιλέξει.

3. Η ελληνική μαφία ή μαφίες αλλοδαπών που στην Ελλάδα δεν έχουν ξανακάνει τόσο μαζικό έγκλημα. Συνήθως σκοτώνουν ένα δύο άτομα για εκδίκηση ή παραδειγματισμό.

4. Η ελληνική μαφία έχει δείξει σε προηγούμενα χτυπήματα ότι προτιμάει τα αυτόματα καλάσνικοφ από τα πιστόλια. Θα πήγαινε να σκοτώσει έξι άτομα μαζί με πιστόλια;

4. Η ταχύτητα με την οποία έπεσαν έως και 60 πυροβολισμοί είναι εντυπωσιακή. Οπως ακούγεται στο ηχητικό είναι 35 δευτερόλεπτα! Αυτό δείχνει επαγγελματίες που ξέρουν καλά τη χρήση των όπλων τους.

5. Τρομακτικό είναι ότι τέσσερα από τα έξι άτομα δεν πρόλαβαν καν να κινηθούν όταν τους πυροβολούσαν και βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο.

Απαντήσεις στα παραπάνω πρέπει να δώσει η αστυνομική έρευνα και ειδικότερα η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική. Αλλά από όλα τα παραπάνω, είναι πιθανόν το έγκλημα να είναι πολιτικό.

Σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για δράση ξένων πρακτόρων, πιθανόν της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, μέσα στην Ελλάδα, που εξόντωσε αντίπαλους του Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης: Ηχητικό ντοκουμέντο από το μακελειό στην Αρτέμιδα – Η στιγμή που οι σφαίρες πέφτουν βροχή (Video)

Μία σύλληψη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Εξετάζεται αν σχετίζεται με το μακελειό στην Αρτέμιδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter