Τέμπη: Ο Τριαντόπουλος ομολογεί το μπάζωμα λίγες ημέρες μετά το έγκλημα – Δύο βίντεο

Τέμπη: Ο Τριαντόπουλος ομολογεί το μπάζωμα λίγες ημέρες μετά το έγκλημα – Δύο βίντεο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ενώ όλοι ψάχνουν να βρουν… ποιος έδωσε την εντολή να μπαζωθεί ο χώρος γύρω από το δυστύχημα των Τεμπών και να εξαφανιστούν στοιχεία, ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος το έχει ομολογήσει σε ανύποπτο χρόνο.

Μερικές μέρες μετά το δυστύχημα περηφανευόταν για αυτό που εμφάνιζε ως αποκατάσταση του χώρου και στην πραγματικότητα ήταν εξαφάνιση στοιχείων πρώτα με εκχωμάτωση και στη συνέχεια με μπάζωμα και τσιμέντωμα. Αφού αποκαλύφθηκε πως λειτούργησαν και η κυρία Μαρία Καρυστιανού τον εμφανίζει ως αυτόν που έδωσε την εντολή, δεν δίνει απάντηση και κρύβεται.

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Ποιον καλύπτετε κύριε Αγοραστέ για το μπάζωμα; Εσάς ή κάποιον άλλον;

Συγκεκριμένα στις 7 Μαρτίου 2023 ο κ. Τριαντόπουλος λέει στον ΣΚΑΪ ότι «το κομμάτι το επιχειρησιακό που τρέξαμε εκείνες τις ημέρες ήταν […] να προχωρήσει γρήγορα όλη η διαδικασία συλλογής και αποκατάστασης της περιοχής».

«Ενα έργο που έτρεχε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με τις σιδηροδρομικές εταιρείες, με την περιφέρεια κυρίως, με την πυροσβεστική με την αστυνομία, αλλά και πάρα πολλούς ιδιώτες που ανακατεύτηκαν για να μπορέσει να αποκασταθεί ο χώρος», είπε ο κ. Τριαντόπουλος ομολογώντας ότι με αστραπιαία ταχύτητα, ένα από τα πρώτα πράγματα που τους ενδιέφερε ήταν η «αποκατάσταση του χώρου»!

Στη συνέχεια λέει ότι τα βαγόνια μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο για τη συνέχιση των ερευνών, «όχι όσον αφορά τα θύματα»! Γι αυτό οι πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια βρήκαν, μήνες αργότερα, μέλη από τα θύματα που δεν είχαν εντοπιστεί από τις αρχές.

Στο 3.30 του βίντεο:

Την ίδια μέρα, 7 Μαρτίου 2023 ο Χρήστος Τριαντόπουλος έδωσε συνέντευξη και στο τοπικό κανάλι TRT όπου υπερηφανευόταν ότι αυτός οργάνωσε την «αποκατάσταση» του χώρου, η οποία κατά την στιγμή της συνέντευξης, είχε ήδη ολοκληρωθεί.

«Έχει ολοκληρωθεί. Είμαστε από την Πέμπτη με κυβερνητικό επιτελείο, στα Τέμπη, στη Λάρισα έτσι ώστε με απόλυτο σεβασμό, στα θύματα, στις οικογένειες και στην ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, να προχωρήσει η διαδικασία συλλογής και αποκατάσταση του χώρου του τραγικού δυστυχήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χ. Τριαντόπουλος.

«Διαμορφώθηκε ο χώρος. Και για τη φύλαξη, τα συντρίμμια, τα βαγόνια» ανέφερε προσθέτοντας ότι όλα αυτά έγιναν με τη στενή συνεργασία της περιφέρειας Θεσσαλίας.

O Χρήστος Τριαντόπουλος επιβεβαιώνει το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος και τις καταγγελίες των συγγενών ότι εκείνος έδωσε την εντολή και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου των θυμάτων, Μαρίας Καρυστιανού, ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, «έδειξε» ως υπεύθυνο για το τσιμέντωμα του τόπου της τραγωδίας, τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και σημερινό υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας, τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

Διαβάστε επίσης:

Δημόσιο ερώτημα στον Τριαντόπουλο για το μπάζωμα στα Τέμπη – «Αν δεν απαντήσεις, επιβεβαιώνεις την καταγγελία»

Έγκλημα Τέμπη: Η κατάθεση που καίει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Ο μάρτυρας που απέκλεισαν από την Εξεταστική

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter