Έγκλημα Τέμπη: Ο μάρτυρας που απέκλεισαν από την Εξεταστική καίει Καραμανλή – Ήταν ενήμερος για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο

Έγκλημα Τέμπη: Ο μάρτυρας που απέκλεισαν από την Εξεταστική καίει Καραμανλή – Ήταν ενήμερος για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για "τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό", Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ενας από τους πιο σημαντικούς μάρτυρες στην υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών είναι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης. Είναι ο μάρτυρας που η κυβερνητική πλειοψηφία απέκλεισε αυθαίρετα από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ενώ η αντιπολίτευση ζήτησε πολλές φορές να κληθεί να καταθέσει.

Ομως ο κ. Τσαλίδης κλήθηκε από τον Ανακριτή Λάρισας και κατέθεσε στις 22 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της διερεύνησης του εγκλήματος, και επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο Μεταφορών ήταν ενήμερο για την κατάσταση του σιδηρόδρομου.

Ερωτώμενος από τον ανακριτή για την κατάσταση του δικτύου επι των ημερών του, για την οποία ενημέρωνε το υπουργείο, ο Τσαλίδης είπε πως δεν γινόταν καταγραφή των συρμών σε πραγματικό χρόνο, πως δεν φαινόταν η κίνηση του κάθε συρμού ανά κατεύθυνση, πως δεν λειτουργούσε το σύστημα GSM-R, ενώ τονίζει ακόμη πως παρά το γεγονός πως είχαν εγκατασταθεί συστήματα ΕTCS, δεν λειτουργούσαν γιατί αυτό προϋποθέτει ολοκληρωμένο σύστημα σηματοδότησης.

Στην κατάθεσή του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του NEWS24/7 που τη δημοσιεύει, ο κ. Τσαλίκης αποκαλύπτει ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής ήταν ενημερωμένος για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και επιβεβαιώνει ότι η εποπτεία του Οργανισμού, παρά την ιδιωτικοποίησή του από το 2017, γίνεται από το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων, τονίζοντας πως «κατά τη διάρκεια της θητείας μου συνομιλούσα με τον εκάστοτε Γενικό Γραμματέα Μεταφορών και τον εκάστοτε Υπουργό».

Ο ίδιος, κατάθεσε στον ανακριτή πως είχε στείλει στο υπουργείο επιστολή στις 6 Σεπτεμβρίου του 2021, όταν υπουργός ήταν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, με την οποία ενημέρωνε «για την κατάσταση του δικτύου»:

«Ανακριτής: Κατά τη διάρκεια της θητείας σας είχατε ενημερώσει για την κατάσταση του δικτύου και όσα αναφέρετε στην από 6/9/21 επιστολή σας το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών;

Τσαλίδης: Ναι είχα κάνει ενημερώσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν την υποδομή. Οι ενημερώσεις γίνονταν είτε μέσω αλληλογραφίας είτε προφορικά.

Ανακριτής: Έχετε αποστείλει και άλλες τέτοιες επιστολές στον κ. Υπουργό, τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου;

Τσαλίδης: Απ’ όσο θυμάμαι είχα ξαναστείλει αντιστοίχου περιεχομένου επιστολές.

Ανακριτής: Λάβατε απαντήσεις σε αυτές τις επιστολές σας;

Τσαλίδης: Στις περισσότερες από αυτές δεν είχα λάβει απάντηση»

Διαβάστε επίσης: Σβίγκου για Μαρινάκη: Ντρέπεται και η ντροπή – Δεν θα κρύψουν τις ευθύνες τους για το έγκλημα των Τεμπών

Ευρωκοινοβούλιο: Και πάλι στη «μαύρη λίστα» η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το «Κράτος Δικαίου»

Έγκλημα Τέμπη: Φοιτητές γράφουν ξανά τα ονόματα των 57 θυμάτων έξω από τη Βουλή (Photos – Video)

Προσβάλλουν τα θύματα και τη λογική οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή για τα Τέμπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter