Έγκλημα Τέμπη: Παραδέχονται πως δεν είχαν έως σήμερα όλα τα ηχητικά;

Έγκλημα Τέμπη: Παραδέχονται πως δεν είχαν έως σήμερα όλα τα ηχητικά;

Τεράστια ερωτήματα εγείρει ότι ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών η Αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ για να κατασχέσει σκληρούς δίσκους με τα ηχητικά των συνομιλιών από το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Έναν ολόκληρο χρόνο μετά. Μία εξέλιξη που μόνο προς την κατεύθυνση να διαψευστούν οι φωνές που καταγγέλλουν συγκάλυψη, δεν συντείνει. Το αντίθετο.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα ηχητικά που θεωρητικά «είχαν» οι ανακριτικές αρχές στην κατοχή τους και διέρρευσαν παράγοντας (άγνωστο ακόμα από ποιους και πώς) τα μονταρισμένα ηχητικά που πυροδότησαν και το δημοσίευμα του Βήματος της 24ης Μαρτίου, προκαλώντας «τρικυμία» στη «γαλάζια» πλειψοηφία καθώς κυβερνητικά χείλη διατείνονταν πως έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία.

Άραγε αποτελεί παραδοχή πως δεν ήταν ακόμα -ένα χρόνο μετά- όλα τα ηχητικά στα χέρια των αρμοδίων;

Εξάλλου άλλη μια απορία είναι πως τώρα στρέφονται και οι έρευνες στα «μπάζα» που μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό οικόπεδο. Αυτή τη -λεγόμενη- «διευθέτηση» του χώρου και την απομάκρυνση με 20 φορτηγά πολλών αποδεικτικών στοιχείων με στόχο να «μπαζωθεί» ο χώρος και να εξαφανιστούν πολλά αποδεικτικά στοιχεία.

Ένα χρόνο μετά μεταβαίνει στο οικόπεδο, κλιμάκιο Χημικών και πραγματογνωμόνων για δειγματοληπτικό έλεγχο, μετά και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento από τον ιδιωτικό χώρο που μεταφέρθηκε όλη αυτή η ποσότητα χώματος.

Όλα ήταν γνωστά γιατί όλα από κάποιους διατάχθηκαν για να γίνουν, αν και η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει. Αυτά αποδεικνύουν πως κάποιο «αόρατο κέντρο» δεν συμφωνούσε ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Είναι στιγμή που πρέπει να δοθούν επίσημες απαντήσεις σε μία σειρά από ερωτήματα:

  • Γιατί η νέα έφοδος;
  • Είχαν ελέγξει ή όχι τους σκληρούς δίσκους;
  • Ο ανακριτής περιορίστηκε σε ό,τι του έδωσε η Ελληνική Αστυνομία;
  • Γιατί δεν έψαξαν όπως θα έπρεπε, κάτι που έκαναν τα ίδια τα ΜΜΕ όπως το Documento στο οποίο, μάλιστα, ασκούν δίωξη για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου όποτε αποκαλύψει κάτι;
  • Γιατί παράλληλα δεν ήλεγξαν πως διέρρευσαν τα ηχητικά;
  • Γιατί δεν ενημερώθηκε η Κοινή Γνώμη όπως ορίζει ο ευρωπαϊκός κανονισμός;

Και όλα αυτά όταν αμφισβητείται επισήμως από την Ε.Ε. και το Ευρωκοινοβούλιο το Κράτος Δικαίου στη χώρα, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπόλογη γιατί παρακωλύει την ενημέρωση της Κοινής Γνώμης με επίσημες ενημερώσεις από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Και τώρα… έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ – Έρευνα και για τα χώματα, μετά και την αποκάλυψη του Documento

Έγκλημα Τέμπη: Ελεύθεροι με 600 και 10 χιλιάδες εγγύηση άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την Σύμβαση 717

Τέμπη: Η Ντίνα που επέζησε από το 2ο βαγόνι αφηγείται – Χρειάστηκα 25 χειρουργεία (Video)

Άγιοι Ανάργυροι: «Είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης» ο σκοπός, επιβεβαιώνει η ΕΛΑΣ – Η αποκάλυψη του documentonews.gr

Άγιοι Ανάργυροι: Πανικόβλητος και επιθετικός ο Άδωνης Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter