Εικονική πραγματικότητα Μητσοτάκη παρά τις πλημμύρες και τα σκάνδαλα

Σε απονενοημένο διάβημα «κομματικής ανάτασης» επιχείρησε να μετατρέψει την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μία ομιλία βγαλμένη από την εικονική του πραγματικότητα και αγνοώντας επί της ουσίας το μπαράζ καταστροφών που έχουν συντελεστεί από την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού αλλά και την οξεία κριτική που δέχονται οι αντιθεσμικές μεθοδεύσεις για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Εάν κανείς άκουγε τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής κατά την πρώτη δημόσια ομιλία του στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δίχως να γνωρίζει τι έχει συμβεί στη χώρα τους τελευταίους μήνες, δεν θα του περνούσε από το μυαλό πως εκπροσωπεί μία κυβέρνηση που ήδη κουβαλάει στην πλάτη της τις καταστροφές του Έβρου, της Θεσσαλίας, της Ρόδου και πολλών άλλων περιοχών, το απόλυτο έλλειμμα ασφάλειας των πολιτών με περιπτώσεις όπως της δολοφονίας πολίτης από Κροάτες ναζί και τα σηκωμένα χέρια απέναντι στο τρελό σπιράλ ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά.

Φυσικά, ούτε που προσπάθησε να υπερασπιστεί την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησής του να αντικαταστήσει τα μέλη της ΑΔΑΕ λίγο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση για την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ, όπως δεν είχε λέξη και για την μετατροπή του ΕΣΡ σε κομματικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας.

Η ομιλία που επιφύλαξε για τους βουλευτές του έμοιαζε περισσότερο με το «μασάζ» του αρχηγού στις πλάτες των δυσαρεστημένων υφισταμένων του, δίχως ίχνος ανάληψης ευθυνών για τις πρόσφατες καταστροφές και την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, όχι μόνο χωρίς αυτοκριτική, αλλά και με προκλητικές προσπάθειες καλλιέργειας πανηγυρικού κλίματος. Μοναδικός στόχος, ο έλεγχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που τόσο με τις καταστροφές ανά την επικράτεια, όσο και με τις εν εξελίξει «ατομικές διαπραγματεύσεις» με τον Ερντογάν βράζει, στο όνομα της εκλογικής νίκης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το πόσο εκτός τόπου και χρόνου βρέθηκε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του είναι διάχυτο από σειρά ζητημάτων τα οποία έθιξε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πως επιχείρησε να παρουσιάσει τα σφοδρά πλήγματα της κλιματικής κρίσης που καταστρέφουν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε «ευκαιρία».

«Οι κύκλοι του χρόνου μας θέλουν να ζυγίζουμε τις ικανότητές μας με δοκιμασίες στην αρχή κάθε τετραετίας, που τελικά εξελίσσονται σε επιτυχίες πριν το τέλος της. Όπως με την εισβολή μεταναστών στον Έβρο και με την πανδημία, έτσι και τώρα θα μετατρέψουμε κάθε δυσκολία σε ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι» δήλωσε ανερυθρίαστα, την ώρα που ο Βόλος πνίγεται ξανά μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων και η Εύβοια είναι κομμένη στα δύο.

Κρυμμένος πίσω από μοιρολατρικές και αντιεπιστημονικές αναφορές στις «επιθέσεις της φύσης», ο Κυρ. Μητσοτάκης… ξεπέταξε γρήγορα την αναφορά στις καταστροφικές ζημιές των τελευταίων εβδομάδων, για να περάσει στο πανηγυρικό κομμάτι της ομιλίας του. Πανηγυρισμοί για το αντεργατικό νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη, για την επενδυτική βαθμίδα, για «μεταρρυθμίσεις» που υπόσχεται απέναντι στη φοροδιαφυγή, τη Δικαιοσύνη και άλλα, για να σηκώσει και πάλι ψηλά τον νεολογισμό του «πολυδύναμου εκσυγχρονισμού».

Αφού αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην παρουσίαση μίας πραγματικότητας που έρχεται σε σύγκρουση με ότι βιώνουν οι πολίτες γύρω τους, κατέληξε να εκθειάζει τον ρόλο των βουλευτών του, με σπαρακτικές εκκλήσεις να τον στηρίξουν, τόσο εντός κοινοβουλίου, όσο και εκτός, με τη στήριξη των γαλάζιων υποψηφίων στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

«Ο ρόλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ξεχωριστός. Βάλατε πλάτη σε όλες τις μεγάλες δυσκολίες… Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή, να βρούμε τη δύσκολη ισορροπία» ανέφερε μεταξύ άλλων, σχεδόν παρακαλώντας τους βουλευτές του για τη στήριξή τους λίγο αργότερα.

«Η επόμενη μεγάλη μάχη μετά τις εκλογές είναι οι αυτοδιοικητικές. Στόχος στις 13 περιφέρειες και στους τρεις μεγάλους δήμους την εκλογή των υποψηφίων μας για τη συνέχεια της δημιουργίας. Να βάλετε πλάτη και ας αφήσουμε στην άκρη τις όποιες μικρές διαφωνίες» τους απευθύνθηκε, καθώς σε σειρά περιφερειών βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν σηκώσει το δικό τους μπαϊράκι στηρίζοντας ανεξάρτητους, ή σε ακόμα περισσότερες, η πλειονότητα των βουλευτών δεν δραστηριοποιούνται μέχρι στιγμής για τη στήριξη του εκλεκτού του αρχηγού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει την πρώτη του αναφορά στον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά την μικρότητά του. Μιλώντας για αυξημένες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα βρίσκεται στα έδρανα της Βουλής, μεμφόμενος πως «το πολιτικό του σχέδιο θα το υπηρετήσουν ο Πολάκης και ο Παππάς, να δούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, από τα ίδια παλιά υλικά από τα οποία μόλις κατέρρευσε».

Ακόμα πιο προκλητικά στη συνέχεια, σχολίασε πως «άλλο εκσυγχρονισμός και άλλο μοντερνισμός», καθώς και «άλλο ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πράξη και άλλο ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle», φτάνοντας στη σημείο να μιλήσει για «δημαγωγίες με νέες λέξεις». Υποστήριξε μάλιστα πως… περιμένει τη συμμετοχή του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στον δημόσιο διάλογο, «όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα και συγκεκριμένο σχέδιο, όχι απλά ποθώντας την εξουσία». Πασχίζοντας πάνω και από αυτή τη νέα πραγματικότητα να επιβάλλει τη δική του, τόνισε πάντως πως «η Νέα Δημοκρατία παραμένει πολιτικά κυρίαρχη» και «η μόνη παράταξη που εγγυάται τη σταθερή πορεία της χώρας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter