Μεγάλη έκρηξη στο Ντονέτσκ- Εκκενώνουν τις εμπόλεμες περιοχές οι αντάρτες

Μεγάλη έκρηξη στο Ντονέτσκ- Εκκενώνουν τις εμπόλεμες περιοχές οι αντάρτες

Κρίσιμες είναι οι στιγμές στην Ουκρανία, αφού πριν από λίγο ανακοινώθηκε από τις αρχές των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι και να κατευθυνθούν προς την Ρωσία.

Η εξέλιξη αυτή ρίχνει επιπλέον λάδι στη φωτιά, μιας και από το πρωί της Πέμπτης, βολές πυροβολικού ακούγονται σε όλο το μήκος του μετώπου της ανατολικής Ουκρανίας.

Μετά από την απομάκρυνση των κατοίκων το περιβάλλον θα είναι έτοιμο για μία σύγκρουση, αφού το τοπίο είναι ελεύθερο για ανταλλαγή πυρών. Συνολικά, όπως μετέδωσε το Reuters, περισσότεροι από 700.000 κάτοικοι θα μεταφερθούν προς την Ρωσία.

Το ερώτημα είναι με ποιανού ευθύνη θα ξεκινήσουν μίας μεγάλης κλίμακας αιματοχυσία, καθώς και εάν θα εμπλακεί η Ρωσία στην στρατιωτική αντιπαράθεση.

Από τη μεριά τους ο ηγέτης της αυτοαποκαλούμενης ΛΔ του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν σε ανακοίνωση του έκανε λόγο για επικείμενη Ουκρανική επίθεση στη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως φήμες για την επικείμενη εκκένωση κυκλοφορούσαν από το βράδυ της Πέμπτης, αλλά την Παρασκευή οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν από τις τοπικές αρχές των αυτοαποκαλούμενων ΛΔ του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ με SMS.

Όπως δείχνει το παρακάτω βίντεο μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί στα ATM των συγκεκριμένων περιοχών, όπου οι κάτοικοι επιχειρούν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους προτού μεταβούν σε πιο ασφαλείς περιοχές.

Μεγάλη έκρηξη στο Ντονέτσκ δίπλα από το κτήριο που στεγάζεται η αυτοαποκαλούμενη κυβέρνηση του Ντονέτσκ μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από ένα αυτοκίνητο, που άνηκε σε στρατηγό των ενόπλων δυνάμεων των ρωσόφωνων, ο οποίος δεν βρισκόταν μέσα εκείνη τη στιγμή.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι εκκενώσεις των ρωσόφωνων κατοίκων της περιοχής συνεχίζονται με κατεύθυνση το Ροστόφ. Ο Πούτιν έδωσε εντολή στον Υπουργό Εκτάκτων Καταστάσεων, Αλεξάντερ Τσουπριγιάν να μεταβεί εκεί ώστε να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια ενώ ανακοινώθηκε πως κάθε πρόσφυγας θα αποζημιωθεί με 10.000 ρούβλια (114.58 ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί πως στις εκκενώσεις δεν περιλαμβάνονται οι άντρες ηλικίας 18-55 ετών, ενόσω ο ηγέτης της αυτοαποαποκαλούμενης ΛΔ του Ντονέτσκ καλεί τους πάντες που μπορούν να κρατήσουν όπλο να παρουσιαστούν.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι το βράδυ της Παρασκευής, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν θα προχωρήσει σε ενημέρωση της κατάστασης ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανικό: Νέοι βομβαρδισμοί στο ανατολικό μέτωπο – Μεγάλη στρατιωτική άσκηση υπό το βλέμμα Πούτιν ανακοίνωσε η Μόσχα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter