Έκκληση κυβερνητικής απελπισίας Βορίδη σε ομογενείς: Εγγραφείτε γιατί… χανόμαστε

Έκκληση κυβερνητικής απελπισίας Βορίδη σε ομογενείς: Εγγραφείτε γιατί… χανόμαστε

Σε μία κρυστάλλινη ομολογία κυβερνητικής αδυναμίας και απελπισίας προχώρησε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών. Ο Μάκης Βορίδης κάλεσε τους Έλληνες του εξωτερικού να σπεύσουν «τώρα» να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους διότι αν το κάνουν μετά την κήρυξη των εκλογών, τότε η διαδικασία θα καταρρεύσει.

«Θέλω να το πω πολύ δυνατά και πολύ καθαρά, κάτι το οποίο αλλάζει γιατί θέλω να τ’ ακούσουν οι κάτοικοι του εξωτερικού» είπε εισαγωγικά στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και πρόσθεσε πως με το προ-υφιστάμενο καθεστώς δινόταν η δυνατότητα στους κατοίκους εξωτερικού, τρεις ημέρες μετά την κήρυξη των εκλογών, να δηλώσουν ότι επιθυμούν να ψηφίσουν στο εξωτερικό.

«Υπάρχει απόλυτη αδυναμία, είναι εντελώς αδύνατο, εάν έρθουν, πείτε ότι έρχονται αύριο το πρωί ή όποια στιγμή αποφασίσει ο πρωθυπουργός να διαλύσει τη Βουλή προκειμένου να πάμε σε εκλογές. {…} Εάν έρθουν 20.000, εκείνο το τριήμερο…» παραδέχτηκε χωρίς περιστροφές και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο:

«Δεν λέω εάν έρθουν 100.000, λέω εάν έρθουν 20.000 ή εάν έρθουν 10.000, πότε θα εξεταστούν οι αιτήσεις; Πότε θα γίνουν δεκτές, όσες είναι να γίνουν δεκτές; Πότε θα απορριφθούν αυτές που είναι να απορριφθούν; Πότε θα πάνε στο Συνήγορο του Πολίτη για δειγματοληπτική εξέταση, σύμφωνα με αυτά που έχει πει η διακομματική για αυτές που απορρίφθηκαν; Πότε θα κριθούν οι ενστάσεις από τον Συνήγορο και από την διακομματική για να έχουμε οριστικοποίηση των εκλογικών καταλόγων;»

Τόνισε δε ότι όσοι ομογενείς θέλουν να εγγραφούν, «επειδή πλησιάζουν οι εκλογές», να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή να ακούσουν την κήρυξη. «Να πάνε να εγγραφούν τώρα διότι τώρα, πλέον, η προθεσμία γίνεται μήνας, για λειτουργικούς λόγους», ήταν η δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο Μ. Βορίδης, συμπληρώνοντας πως «αυτό ήταν τελείως αδύνατο να υλοποιηθεί».

«Το λέω, λοιπόν, σε όλους, και το λέω δυνατά, να το ακούσουν και από το Κοινοβούλιο. Θα το πούμε με όσο πιο ισχυρό και δυνατό τρόπο προς τους κατοίκους εξωτερικού, οι εκλογές -αντικειμενικά είμαστε στο τελευταίο εξάμηνο της θητείας της κυβέρνησης- πλησιάζουν. Ε, μην περιμένουν να ακούσουν την εξαγγελία για να πάνε να γραφτούν. Ας αξιοποιήσουν τώρα τη δυνατότητα» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Τρολάρουν τον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές: Ο πρωθυπουργός που… φυτεύει κοριούς και η φωτογραφία με τον Μακρόν

Σκάνδαλο υποκλοπών: Θεσμικό «σφυροκόπημα» Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Προκλητικός μποναμάς Μητσοτάκη στους ένστολους με το βλέμμα στις εκλογές

Εκλογές: Πού «κατεβάζει» ο Μητσοτάκης Πιερρακάκη και Τριαντόπουλο

«Βοναπάρτης» εγκλωβισμένος στο κλουβί των υποκλοπών και συρόμενος σε πρόωρες εκλογές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter