Έκκληση του ΚΚΕ για αρωγή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Βατερά

Έκκληση του ΚΚΕ για αρωγή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Βατερά

Επείγουσα ανακοίνωση απέστειλε η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ με την οποία καλεί «τώρα, άμεσα, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να κατευθυνθούν προς Πολιχνίτο με νερό, υδροφόρα οχήματα και σκαπτικά εργαλεία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η φωτιά στα Βατερά παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις.Από την πρώτη στιγμή μέλη και φίλοι του ΚΚΕ βρίσκονται κοντά στο σημείο ενώ σπεύδουν και άλλες δυνάμεις.
Καλούμε τώρα, άμεσα, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να κατευθυνθούν προς Πολιχνίτο με νερό, υδροφόρα οχήματα και σκαπτικά εργαλεία.
Είναι ώρα ευθύνης και δράσης.

Με ευθύνη της Κυβέρνησης και του κράτους να ενισχυθούν άμεσα εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.Να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της μετακίνησης κατοίκων και παραθεριστών από τα Βατερά προς τον Πολιχνίτο.
Καλούμε το λαό της Λέσβου να δώσει άμεσα τη μάχη για να προστατευτούν ζωές, περιουσίες και το δάσος, ενισχύοντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που δίνουν μάχη παρά τις τεράστιες ελλείψεις.

Στο χώρο βρίσκεται κλιμάκιο της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ ενώ σπεύδει και η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα που βρισκόταν στην Λήμνο για περιοδείες (οι οποίες ακυρώθηκαν).Σε παρέμβαση της Μαρίας Κομνηνάκα στον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Βορείου Αιγαίου τονίστηκε ότι η συνδρομή των μελών και φίλων του ΚΚΕ, άλλων χωριανών, θα είναι άμεση.Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας για να λυθούν όλα τα μέτρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν.
Αντίστοιχες παρεμβάσεις έκαναν οι Αγλαΐα Κυρίτση, Νίκη Τσιριγώτη και Γιάννης Συκάς, επικεφαλείς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου, Δήμου Μυτιλήνης και Δήμου Δυτικής Λέσβου αντίστοιχα.

Δίνεται τηλέφωνο επικοινωνίας για συντονισμό της δράσης με κέντρο τον Πολιχνίτο: 6997172525».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter